Ingredientai:
500g baklažanas
2 šaukšteliai druskos
4 šaukštai pesto padažo
100g mocarelos sūrio
4 šaukštai tarkuoto parmezano arba Romano sūrio
Gaminimas:
1. įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir negilią kepimo skardą patepkite aliejumi.
2. Baklažaną supjaustykite skersai griežinėliais, išmeskite galus.
3. Išdėliokite vienu sluoksniu ant popierinių rankšluosčių.
4. Abi riekelių puses tolygiai pabarstykite druska ir uždenkite kitu sluoksniu popierinių rankšluosčių.
5. Leiskite baklažanams pastovėti 30 minučių.
6. Nuplaukite druską ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
7. Vienu sluoksniu išdėliokite 4 baklažano skilteles keptuvėje ir kiekvieną griežinėlį tolygiai paskleiskite 1 arbatiniu šaukšteliu pesto.
8. Ant kiekvienos riekelės tolygiai pabarstykite 2 šaukštus mocarelos ant pesto.
9. Toliau lygiai taip pat sluoksniuokite likusias baklažano skilteles, pesto ir mocarelą.
10. Pabarstykite po 1 valgomąjį šaukštą parmezano arba romano tolygiai ant kiekvienos rietuvės ir kepkite orkaitės viduryje, kol baklažanai suminkštės, 20–25 minutes.
Skanaus!