Populiariausi pasaulio desertai

Tortai, keksai, pyragėliai – kiekvienoje pasaulio virtuvėje Jūs rasite begalę tradicinių desertų receptų, juk daugelis negali įsivaizduoti gyvenimo be saldžiųjų desertų. Apie tai, kokie desertai yra skaniausi pasaulyje galima kalbėti nuolat. Todėl šiame straipsnyje apžvelgsime populiariausius desertus visame pasaulyje.
Tiramisu
Tiramisu yra vienas iš populiariausiu itališkų desertų pasaulyje. Jis lengvai gaminamas ir nereikalauja gerų kulinarinių įgūdžių: su keletu ingredientų gaunamas puikus rezultatas, kuris nepalieka abejingų. Deserto pagrindas yra „Ladyfinger“ sausainiai, kurie yra įmirkyti kavoje, o paskui išdėstyti sluoksniais bei padengti mascarpone kremu su kiaušiniais. Iš viršaus tortas papuošiamas kakava. Būtinai pabandykite, jei dar to nedarėte.
Zacherio tortas (Sachertorte)
Šis skanus tortas gimė Austrijoje. Sakoma, kad 1832 m. Vienoje, jį sukūrė jaunas šefas konditeris Franzas Sacheris. Tortas pagamintas iš šokoladinio pagrindo, padalinto į du sluoksnius ir įdaryto abrikosų džemu. Tortas padengiamas šokolado glaistu, ant kurio parašomas jo pavadinimas.
Makarunsai (Macaroons)
Šis desertas yra vienas populiariausių Prancūzijoje ir už jos ribų. Atrodo, labai lengvai pagaminamas, bet iš tikrųjų reikalauja daug kantrybės ir pastangų. Dažniausiai desertas gaminamas iš morengų (padarytų pagal italų arba prancūzų metodą), migdolų miltų ir cukraus, bei yra įdarytas skirtingais įdarais, grietine ar džemu. Makarunsai buvo sukurti XX a. pradžioje prancūzo Pierre Desfontaines ir dabar yra žinomi visame pasaulyje.
Sūrio pyragas (Cheesecake)
Tai yra tipiškas amerikietiškas desertas. Jo pagrindas pagaminamas iš sutrupintų sausainių permaišytų su sviestu ir užpilamas grietinėlės sūrio įdaru, pagamintų su kiaušiniais ir cukrumi. Šis pyragas turi daugybę versijų. Jūs taip pat galite paruošti tokį pyragą kepdami arba ne: tokiu atveju kiaušinių tešloje neturėtų būti.
Pachlava
Šis turkiškas desertas kepamas iš kelių sluoksnių tešlos, perteptos graikiniais riešutais arba pistacijomis ir glaistytos medumi. Tačiau yra skirtingos versijos, priklausomai nuo regiono, kuriame jis yra paruoštas. Remiantis stačiatikių religija, teigiama, kad tešlos sluoksnių turi būti trisdešimt trys, tiek kiek Kristui metų. Tortas patiekiamas supjaustytas trikampiais ar stačiakampiais.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...