Gatvės maistas Kinijoje

Turbūt daugelis iš mūsų kelionėse esame ragavę tradicinių vietos patiekalų, lankę vietos kavines, restoranus ar užeigas. Tačiau ar visi išdrįstame paragauti maisto gaminamo gatvėje? Sakoma, kad toks maistas yra skaniausias, nors jo išvaizda ir neretai aplinka, kurioje jis ruošiamas, neatrodo viliojančiai.

Maisto ruošos tradicijos ir paslaptys – viena stipriausių Kinijos kultūros pusių, o norint pajusti tikrąjį šalies skonį geriausia iš pagrindinių gatvių smukti į mažesniąsias, kuriose plastmasinėse kėdėse įsitaisę ir nė žodžio jokia kita kalba nemokantys vietiniai valgo čia pat, ant šaligatvio, kepamą maistą.

Šanchajaus gatvėse gausybė vietų, kuriose galite paskanauti tradicinio ir mėgstamiausio vietos valgio – koldūnų. Koldūnai patiekiami su įvairiausiais įdarais, belieka tik išsirinkti.

Dažniausias Kinijos gatvės maisto vagonėliuose sutinkamas vaizdas – ištisi stalai, nukrauti pačiai įvairiausias vertinukais: ant medinių iešmelių suverti įvairiausios mėsos gabaliukai, piršto ilgio paukščiukai, tofu sūris, mažieji aštuonkojai, kalmarai, įvairios salotos bei daržovės. Susirinkęs kalną tokių iešmelių, atiduodi juos iškepti čia pat stovinčiame griliuje ar nedidelėje krosnelėje, o prieš viską atgaudamas, pamatai savo kepinius paskęstačius kelių skirtingų rūšių prieskonių debesyse.

Greta stovinčių prekeivių stalai nukrauti didžiulėmis vonelėmis, kuriose tebekvėpuoja pačių įvairiausių geldelių ir kriauklelių moliuskai ir kiti jokia kalba neįvardijami jūros gyviai. Tokiose gatvelėse neoninių hieroglifų šviesoje sėdintys kinai vienus patiekalus ant stalo vis keičia kitais, daininga kalba dalindamiesi paskutinėmis naujienomis, ir su šypsena palydintys kiekvieną lėkštę bei iešmą fotografuojančius užsieniečius.

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...

Maskarpones tortas

Maskarpones tortas

Receptas: Maskarpones tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 500 g maskarponės sūrio 4. 200 g cukraus 5. 4 kiaušiniai 6. 1 citrina 7. 1 vanilinės cukraus pakelis 8. 200 ml grietinėlės 9. 2 šaukštai miltų 10. Šlakelis druskos 11. 200 g uogų...

Snickers tortas

Snickers tortas

Receptas: Snickers tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 200 g miltelių cukraus 4. 200 g karamelės 5. 200 g rudųjų riešutų 6. 200 g šokolado 7. 200 ml grietinėlės 8. 3 kiaušiniai 9. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto Paruošimo instrukcijos: 1....

Medaus tortas

Medaus tortas

Receptas: Medaus tortas Ingredientai: 1. 500 g medaus 2. 500 g miltų 3. 250 g cukraus 4. 4 kiaušiniai 5. 1 pakelis kepimo miltelių 6. 200 g sviesto 7. 1 šaukštelis cinamono 8. 1 šaukštelis imbiero miltelių 9. 1 šaukštelis gvazdikėlių miltelių 10. 1 šaukštelis vanilės...

Cepelinai

Cepelinai

Receptas: Cepelinai Ingredientai: - 1 kg bulvių - 300 g mėsos (jautienos, kiaulienos arba vištienos) - 1 svogūnas - Druska, pipirai pagal skonį - 2 šaukštai bulvių krakmolo - Spirgai Paruošimo instrukcijos: 1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite sultis....

Kibinai su kiauliena

Kibinai su kiauliena

Receptas: Kibinai su kiauliena Ingredientai: - 500 g kiaulienos - 2 dideli svogūnai - 1 kg miltų - 1 stiklinė vandens - 1 stiklinė aliejaus - 1 kiaušinis - Druska, pipirai pagal skonį Paruošimo instrukcijos: 1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai...