Gatvės maistas Kinijoje

Turbūt daugelis iš mūsų kelionėse esame ragavę tradicinių vietos patiekalų, lankę vietos kavines, restoranus ar užeigas. Tačiau ar visi išdrįstame paragauti maisto gaminamo gatvėje? Sakoma, kad toks maistas yra skaniausias, nors jo išvaizda ir neretai aplinka, kurioje jis ruošiamas, neatrodo viliojančiai.

Maisto ruošos tradicijos ir paslaptys – viena stipriausių Kinijos kultūros pusių, o norint pajusti tikrąjį šalies skonį geriausia iš pagrindinių gatvių smukti į mažesniąsias, kuriose plastmasinėse kėdėse įsitaisę ir nė žodžio jokia kita kalba nemokantys vietiniai valgo čia pat, ant šaligatvio, kepamą maistą.

Šanchajaus gatvėse gausybė vietų, kuriose galite paskanauti tradicinio ir mėgstamiausio vietos valgio – koldūnų. Koldūnai patiekiami su įvairiausiais įdarais, belieka tik išsirinkti.

Dažniausias Kinijos gatvės maisto vagonėliuose sutinkamas vaizdas – ištisi stalai, nukrauti pačiai įvairiausias vertinukais: ant medinių iešmelių suverti įvairiausios mėsos gabaliukai, piršto ilgio paukščiukai, tofu sūris, mažieji aštuonkojai, kalmarai, įvairios salotos bei daržovės. Susirinkęs kalną tokių iešmelių, atiduodi juos iškepti čia pat stovinčiame griliuje ar nedidelėje krosnelėje, o prieš viską atgaudamas, pamatai savo kepinius paskęstačius kelių skirtingų rūšių prieskonių debesyse.

Greta stovinčių prekeivių stalai nukrauti didžiulėmis vonelėmis, kuriose tebekvėpuoja pačių įvairiausių geldelių ir kriauklelių moliuskai ir kiti jokia kalba neįvardijami jūros gyviai. Tokiose gatvelėse neoninių hieroglifų šviesoje sėdintys kinai vienus patiekalus ant stalo vis keičia kitais, daininga kalba dalindamiesi paskutinėmis naujienomis, ir su šypsena palydintys kiekvieną lėkštę bei iešmą fotografuojančius užsieniečius.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...