Portugališki Pastéis de Nata – Kremu Įdarytas Pyragaitis

Portugališki Pastéis de Nata – Kremu Įdarytas Pyragaitis

Ingredientai:
– 250 g sluoksniuotos tešlos
– 250 ml pieno
– 150 g cukraus
– 60 ml vandens
– 30 g miltų
– 4 kiaušinių tryniai
– 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
– 1 cinamono lazdelė
– Citrinos žievelė (nuo pusės citrinos)

Gaminimo eiga:
1. Paruoškite tešlą: iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite ją į 12 vienodų kvadratų. Įdėkite kiekvieną kvadratą į keksiukų formą, švelniai prispausdami prie dugno ir šonų. Įdėkite į šaldytuvą, kol paruošite kremą.
2. Paruoškite kremą: mažame puode sumaišykite pieną, cinamono lazdelę ir citrinos žievelę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol beveik užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių, kad skoniai susimaišytų.
3. Kitame puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir mišinys pradės burbuliuoti. Nuimkite nuo ugnies.
4. Dubenyje sumaišykite miltus su šiek tiek pieno, kad gautumėte vientisą masę. Įpilkite likusį pieną (be cinamono ir citrinos žievelės) ir gerai išmaišykite.
5. Į pieno ir miltų mišinį lėtai supilkite cukraus sirupą, nuolat maišydami. Grąžinkite mišinį ant ugnies ir kaitinkite, kol sutirštės.
6. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Įmaišykite kiaušinių trynius ir vanilės ekstraktą.
7. Supilkite kremą į paruoštas tešlos formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 220°C apie 15-20 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir šiek tiek apskrus.
9. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti prieš patiekiant.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 12 pyragaičių
– Paruošimo laikas: 30 minučių
– Kepimo laikas: 20 minučių
– Sudėtingumas: vidutinis

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Pastéis de Nata yra saldūs, kreminiai ir šiek tiek traškūs. Jie puikiai tinka desertui ar popietės arbatai.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su šviežiai malta cinamono ar cukraus pudra. Puikiai dera su kava ar arbata.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite naudoti be laktozės pieną ar augalinį pieną, kad pritaikytumėte receptą laktozės netoleruojantiems žmonėms.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekiant, pašildykite orkaitėje, kad atgautų traškumą.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galiu naudoti paruoštą tešlą? Taip, paruošta sluoksniuota tešla puikiai tinka šiam receptui.
2. Ar galiu naudoti kitus prieskonius? Taip, galite eksperimentuoti su kardamonu ar muskatu.
3. Ar galima šaldyti pyragaičius? Geriausia jų nešaldyti, nes tešla gali prarasti traškumą.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Būkite atsargūs su karštu sirupu, kad išvengtumėte nudegimų. Naudokite karščiui atsparias pirštines, kai dirbate su karštais indais.