Rabarbarų ir braškių pyragas

**Rabarbarų ir braškių pyragas**

Šis rabarbarų ir braškių pyragas yra puikus vasaros desertas, kuris sujungia saldžių braškių ir rūgščių rabarbarų skonį. Šis pyragas yra ypatingas dėl savo šviežių ingredientų ir traškios tešlos, kuri puikiai dera su sultingu vaisių įdaru.

**Ingredientai:**

– 2 puodeliai rabarbarų, supjaustytų mažais gabalėliais
– 2 puodeliai braškių, supjaustytų ketvirčiais
– 1 puodelis cukraus
– 1/4 puodelio kukurūzų krakmolo
– 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
– 1 šaukštelis citrinos sulčių
– 1/2 šaukštelio cinamono
– 1/4 šaukštelio druskos
– 2 paruoštos pyrago tešlos lakštai (apatinei ir viršutinei daliai)
– 1 kiaušinis (plakimui)
– 1 šaukštas cukraus (pabarstymui)

**Paruošimo instrukcijos:**

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (375°F).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite rabarbarus, braškes, cukrų, kukurūzų krakmolą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis, cinamoną ir druską. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
3. Išklokite vieną pyrago tešlos lakštą į 23 cm (9 colių) skersmens pyrago formą, palikdami kraštus šiek tiek išsikišusius.
4. Supilkite vaisių mišinį į tešlos pagrindą ir tolygiai paskirstykite.
5. Uždenkite vaisių mišinį antruoju tešlos lakštu. Suspauskite kraštus, kad jie gerai priliptų, ir padarykite kelias mažas skylutes viršuje, kad garai galėtų išeiti.
6. Plakite kiaušinį ir teptuku patepkite pyrago viršų. Pabarstykite cukrumi.
7. Kepkite orkaitėje apie 45-50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įdaras pradės burbuliuoti.
8. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti prieš pjaustant.

**Patarimai:**

– Norėdami išvengti per daug skysčio pyrage, prieš dedant į tešlą, leiskite vaisių mišiniui pastovėti 10 minučių ir nupilkite susidariusį skystį.
– Jei norite, kad pyragas būtų mažiau saldus, sumažinkite cukraus kiekį iki 3/4 puodelio.
– Norėdami pritaikyti receptą be glitimo, naudokite be glitimo pyrago tešlą.

**Patiekiama:** 8 porcijos
**Paruošimo laikas:** 1 valanda 15 minučių
**Maistingumo informacija:** Apytiksliai 250 kalorijų, 3g baltymų, 10g riebalų, 40g angliavandenių vienai porcijai

**Dažniausiai užduodami klausimai:**

– **Ar galiu naudoti šaldytas braškes ir rabarbarus?**
Taip, galite naudoti šaldytas braškes ir rabarbarus, tačiau prieš naudojimą juos atšildykite ir nupilkite perteklinį skystį.

– **Kaip ilgai galiu laikyti šį pyragą?**
Pyragą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekiant, galite jį šiek tiek pašildyti orkaitėje.

**Rabarbarų ir braškių pyragas**, **rabarbarai, braškės, pyragas**, **vasaros desertas, vaisių pyragas**