Ingredientai:
3/4 stiklinės riebalų mišinio (shortening)
1 stiklinė rudasojo cukraus
1 kiaušinis
1/4 stiklinė melasos
2 1/4 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo sodos
1/4 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelis gvazdikėlio
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis imbiero
Gaminimas:
1. Sumaišykite pirmuosius keturis ingredientus, tada persijokite ir įmaišykite likusius ingredientus.
2. Atšaldykite tešlą.
3. Susukite į didelių graikinių riešutų dydžio rutuliukus.
4. Pamerkite viršūnes į cukrų.
5. Padėkite cukruota puse į viršų, 7 cm atstumu vienas nuo kito ant riebalais išteptos kepimo skardos.
6. Kiekvieną sausainį apšlakstykite 2–3 lašais vandens, kad paviršius įtrūktų.
7. Kepkite, kol sustings, ne kietai, 10-12 minučių, 180°C temperatūroje. Gaunasi: 50 sausainių.
Skanaus!