Ingredientai pyragui:
1/4 stiklinė universalių miltų
2 šaukšteliai cukraus
1/4 šaukšteliai druskos
2/3 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
1 obuolys supjaustytas plonais griežinėliais
2 šaukštai razinų
3 šaukštai sviesto arba margarino
Cinamoniniam cukrui:
1 šaukštas konditerinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
Gaminimas:
1. Paruoškite cinamono cukrų sumaišydami 1 valg. konditerinio cukraus su 1 arbatiniu šaukšteliu cinamono. Padėkite į šalį.
2. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską.
3. Įpilkite pieno ir kiaušinių ir išplakite iki vientisos masės.
4. Sudėkite obuolių skilteles ir razinas ir gerai išmaišykite.
5. Nelipnioje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba margariną, kol jis pradės šnypšti, ir paskleiskite jį ant keptuvės dugno.
6. Supilkite tešlą iš karto ir kepkite.
7. Nemaišykite ir vartykite per dažnai, nes norite, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių, o tik šiek tiek suskiltų, kad gautumėte didelius gabalėlius.
8. Baigę išimkite į lėkštes ir kiekvieną porciją pabarstykite cinamono cukrumi.
9. Priklausomai nuo jūsų skonio, galite nenaudoti viso cinamono cukraus, todėl tiesiog pasilikite kitam kartui.
10. Taip gaunamos 2 mažos porcijos arba viena didelė.
Skanaus!