Rusų Pirozhki – Sūrių ir Saldžių Įdarų Bandelės

Rusų Pirozhki – Sūrių ir Saldžių Įdarų Bandelės

Ingredientai:

Tešlai:
– 500 g kvietinių miltų
– 250 ml pieno
– 7 g sausų mielių
– 50 g cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 2 kiaušiniai
– 50 g sviesto (ištirpinto)

Sūriam įdarui:
– 200 g varškės
– 100 g fetos sūrio
– 1 kiaušinis
– 1 šaukštas smulkintų krapų
– Druska ir pipirai pagal skonį

Saldžiam įdarui:
– 200 g obuolių (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
– 50 g cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis cinamono
– 1 šaukštas citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas:
– Į dubenį supilkite šiltą pieną, įberkite cukrų ir mieles. Palikite 10 minučių, kol mielės suputos.
– Įpilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
– Palaipsniui įmaišykite miltus ir druską, kol gausite minkštą tešlą.
– Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga.
– Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kol ji padvigubės.

2. Sūrio įdaro paruošimas:
– Sumaišykite varškę, fetos sūrį, kiaušinį ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Saldžiojo įdaro paruošimas:
– Sumaišykite obuolius su cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.

4. Pirozhki formavimas:
– Iš pakilusios tešlos atgnybkite mažus gabalėlius ir iškočiokite juos į apskritimus.
– Į kiekvieną apskritimą dėkite po šaukštą pasirinkto įdaro.
– Užspauskite kraštus, kad suformuotumėte bandeles.

5. Kepimas:
– Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
– Išdėliokite pirozhki ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
– Kepkite apie 20-25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: apie 20 bandelių
– Paruošimo laikas: 30 minučių
– Kepimo laikas: 25 minutės
– Sudėtingumas: vidutinis

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
– Skonis: sūrus ir saldus
– Tinka rudens ir žiemos sezonams, šeimos susibūrimams ar šventėms

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
– Patiekite su grietine arba jogurtu
– Papuoškite šviežiais krapais ar cukraus pudra

Galimi patiekalo keitimo būdai:
– Naudokite kitus sūrius, pvz., rikotą ar mocarelą
– Saldžiam įdarui galite naudoti uogas ar slyvas

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
– Laikykite šaldytuve iki 3 dienų
– Pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje

Dažniausiai užduodami klausimai:

1. Ar galiu naudoti šviežias mieles?
– Taip, naudokite apie 20 g šviežių mielių.

2. Ar galima tešlą paruošti iš anksto?
– Taip, tešlą galite laikyti šaldytuve iki 24 valandų.

3. Ar galima naudoti kitus miltus?
– Galite naudoti speltos ar viso grūdo miltus, tačiau tekstūra gali skirtis.

Papildomi patarimai ir saugumas:
– Įsitikinkite, kad mielės yra šviežios, kad tešla gerai pakiltų.
– Naudokite aštrų peilį, kad lengvai pjaustytumėte obuolius.