*8 porcijos
REIKĖS:
460 g miltų mišinio šokoladiniam pyragui ir visų ingredientų, kurie nerodyti ant pakuotės
2 stiklinių šaldytų aviečių
1/4 stiklinės cukraus pudros + papildomai, kad paberti
0,5 stiklinės maskarponės sūrio
1 arbat. šaukš. vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės riebios grietinėlės
170 g juodo šokolado lašelių
0,5 stiklinės šviežių aviečių
Speciali įranga: apvalių vaflių keptuvė
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite vaflių keptuvę. Paruoškite šokolado pyrago mišinį, kaip nurodyta ant pakuotės.
Įpilkite 1/3 stiklinės tešlos į keptuvės centrą. Kepkite 1,5 – 2 min, kol vaflis pasidarys rudas.
Išimkite vaflį ir ataušinkite ji ant grotelių. Turėtų gautis 8 vafliai.
Virtuviniame kombaine suplakite avietes su cukraus pudra. Įdėkite maskarponės sūrį, vanilės ekstraktą ir 1 stiklinę grietinėlės ir dar kartą viską suplakite, kad gautųsi kremas.
Į vidutinio dydžio dubenį sudėti šokolado lašelius. Nedideliame puode įkaitinkite 0,5 stiklinės grietinėlės, kai atsiras mani burbuliukai nuimti nuo ugnies ir įpilti grietinėlę į dubenį su šokoladu. Viską gerai išmaišykite, kad šokoladas ištirptų.
Vieną vaflį padėkite ant plokščios lėkštės, nutepkite aviečių kremu, kad daugiau kremo būtų iš šonų ir viduryje būtų mažas šulinys į kurį įpykite truputi šokolado. Padarykite šiuos žingsnius su visais vafliais. Torto viršų papuoškite kremu, šviežiom avietėm ir papilkite likusiu šokolado kremu. Paberkite cukraus pudrą pagal skonį.