Šokoladinis vaflių tortas su varškės sūriu

*8 porcijos

REIKĖS:

460 g miltų mišinio šokoladiniam pyragui ir visų ingredientų, kurie nerodyti ant pakuotės

2 stiklinių šaldytų aviečių

1/4 stiklinės cukraus pudros + papildomai, kad paberti

0,5 stiklinės maskarponės sūrio

1 arbat. šaukš. vanilės ekstrakto

1,5 stiklinės riebios grietinėlės

170 g juodo šokolado lašelių

0,5 stiklinės šviežių aviečių

Speciali įranga: apvalių vaflių keptuvė

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite vaflių keptuvę. Paruoškite šokolado pyrago mišinį, kaip nurodyta ant pakuotės. 

Įpilkite 1/3 stiklinės tešlos į keptuvės centrą. Kepkite 1,5 – 2 min, kol vaflis pasidarys rudas. 

Išimkite vaflį ir ataušinkite ji ant grotelių. Turėtų gautis 8 vafliai.

Virtuviniame kombaine suplakite avietes su cukraus pudra. Įdėkite maskarponės sūrį, vanilės ekstraktą ir 1 stiklinę grietinėlės ir dar kartą viską suplakite, kad gautųsi kremas. 

Į vidutinio dydžio dubenį sudėti šokolado lašelius. Nedideliame puode įkaitinkite 0,5 stiklinės grietinėlės, kai atsiras mani burbuliukai nuimti nuo ugnies ir įpilti grietinėlę į dubenį su šokoladu. Viską gerai išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. 

Vieną vaflį padėkite ant plokščios lėkštės, nutepkite aviečių kremu, kad daugiau kremo būtų iš šonų ir viduryje būtų mažas šulinys į kurį įpykite truputi šokolado. Padarykite šiuos žingsnius su visais vafliais. Torto viršų papuoškite kremu, šviežiom avietėm ir papilkite likusiu šokolado kremu. Paberkite cukraus pudrą pagal skonį.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...