REIKĖS:
70 g žaliųjų smidrų
1 vistas kiaušinis
1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
1 valg. šaukš. maltų kalendrų
1 svogūnas ŠALOT
2-3 česnako dantukų
2 žalių svogūnų šakelių
1 valg. šaukš. Balto vyno acto
6 vynuoginių pomidorų
druskos, pipiro pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Jeigu naudojate šviežius smidrus, tai nupjaukite apatinę dalį. Jeigu šaldytus, tai duokite jiems pastovėti kambaryje 20 minučių. Vienai porcijai imkite 50-70 g smidrų.
Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir virkite smirdus 3 minutes. Kol verda smirdai, paruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir ledo kubikėliu. Kai išvirs smirdai iškaro įmeskite juos į šaltą vandenį. Tai sustabdo gaminimo procesą ir smidarai išlieka traškūs ir ryškiai žali. Tą patį triuką galima padaryti su brokoliais, pupelėmis, žirneliais.Po poros minučių padėkite smidrus ant popierinio rankšluosčio, kad pašalinti drėgmę. Smulkiai supjaustome svogūnus, česnaką ir žalią svogūną ir kepame porą minučių su maltomis kalendromis. sudedame supjaustytus pomidorus ir irgi apkepame. Į keptuvę įpilame acto(jeigu jo nėra, šį punktą galima praleisti). Dar porą minučių maišydami kepame. Smirdus sudedame į lėkštę, ant jų dedam apkeptus pomidorus su svogūnu ir česnaku. Ir iš viršaus padėkite perpjauta per pusę kiaušinį.