Žalios salotos su šiltu pomidorų padažu

*6 porcijos

REIKĖS:

1/4 prancuzi6ko batono supjaustyto kubikėliais po 0,5. cm

1/3 stiklinės + 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 svogūno šalotinio svogūno

1 citrinos silčių

1 salotų lollo rosso galvos, suplėšytos gabaliukais

1 stiklinės vynuogynių pomidorų

1 salotų iceberg galvos, suplėšytos gabaliukais

0,5 stiklinės sutrupinto pelėsinio sūrio

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Batono kubikėlius papilkite 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejumi, paberkite druska ir pipiru ir atsargiai permaišykite rankomis. Kepkite ant kepimo skardos orkaitėje 8 minutes.  

Kol kepa batonas, pagaminsime padažą. Keptuvėje įkaitinkite likusi aliejų(1/3 stiklinės), apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, pomidorus ir kepkite, kol ingredientai taps minkšti, apie 5 min. Papilkite citrinos sultimis, paberkite druska ir pipiru. Nuimkite nuo ugnies. Į salotų indą sudėkite salotas. Papilkite padažu, sudėkite batono gabaliukus ir atsargiai permaišykite. Pabarstykite iš viršaus sūriu. 

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...