*4 porcijos
REIKĖS:
2 valg. šaukš. kokosų sviesto
7 cm imbiero šaknies
4 česnako dantukų
1 didelės ropės (apie 280 g), supjaustyt1 gabaliukais po 1 cm
2 stiklinių supjaustytų keil kopūstų
2 arbat. šaukš. Maltų čiberžolių
4 stiklinių vištienos sultinio
1 skardinė konservuotų avinžirnių, praplautų(apie 450 g)
3 stiklinių smulkintos žarijų viščiuko mėsos, be odos (340 g)
šviežių citrinos sulčių, pagal skonį
paduoti su bandele
GAMINIMO EIGA:
Dideliame puode ant vidutinio ugnies 5kaitinkite kokosų sviestą. Susmulkintą česnaką ir imbiero šaknį apkepkite ant aliejaus apie 3 min. Ropes gabaliukus ir susmulkintus kopūstus. Kepkite apie 4 min. Dažnai maišydami.
Įberkite druskos, pipiro ir čiberžolių. Viską išmaišykite. Įpilkite 3 stiklines vandens ir vištienos sultinį. Įkaitinkite sriubą, numažinkite ugnį ir virkit ant silpno ugnies, kol ropės taps minkštos. Apie 10 min.
Sudėkite avinžirnius ir vištieną į puodą. Padidinkite ugnį iki vidutinio, įkaitinkite sriubą ir virkite apie 5 min.
Paberkite druska ir pipiru pagal skonį. Nupurkšite citrinų sultimis. Ir paduokite su bandele.