Sūris užkeptas duonoje su karamelizuotais svogūnais

REIKĖS:

1 apvalios duonos

1 sūris bri (200-220g)

2 rūkytos šoninės

1 svogūno

5 čiobrelio šakelių

3 česnako dantukų

1 valg. šaukš. raudono vyno acto

1 arbat. šaukš. rudo cukraus

1 valg. šaukš. garstyčių

1 valg. šaukš. šviežių smulkintų petražolių

2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

GAMINIMO EIGA:

Supjaustykite šoninę mažais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje (5 min). Supjaustykite svogūnus ir apkepkite kartu su šoninę. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės. Paberkite čiobreliais, smulkiai supjaustytų česnakų, sumažinkite ugnį iki mažos. Kepkite dar 30-35 min, kol svogūnai apskrus. Prieš 10-15 min iki gaminimo pabaigos įpilkite acto ir cukraus. Jeigu keptuvė taps sausa, galima įpiltu truputi vandens. Nukelkite nuo ugnies įpilkite garstyčių ir paberkite petražolėm.

Įkaitinkite orkaite iki 175 laipsnių. Sūrį dedame į šaldyklę, kad sustingtų(5-10 min). Nupjaukite nuo duonos viršūnę, ir išimkite vidurius, kad tenai tilptų sūris.

Duonos likučius supjaustykite ir sudėkite ant kepimo skardos.

Išimkite bri iš šaldytuvo ir nupjaukite viršų. Įdekite sūrį į duoną ir užpilkite svogūnų padažu ir sudėkite čiobrelių šakutes. Sudėkite viską ant kepimo skardos ir kepkite, kol duona paruduos, o sūris pradės lydytis (15-20 min).

Patekite su paskrudintą duoną.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...