REIKĖS:
1 apvalios duonos
1 sūris bri (200-220g)
2 rūkytos šoninės
1 svogūno
5 čiobrelio šakelių
3 česnako dantukų
1 valg. šaukš. raudono vyno acto
1 arbat. šaukš. rudo cukraus
1 valg. šaukš. garstyčių
1 valg. šaukš. šviežių smulkintų petražolių
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
GAMINIMO EIGA:
Supjaustykite šoninę mažais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje (5 min). Supjaustykite svogūnus ir apkepkite kartu su šoninę. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės. Paberkite čiobreliais, smulkiai supjaustytų česnakų, sumažinkite ugnį iki mažos. Kepkite dar 30-35 min, kol svogūnai apskrus. Prieš 10-15 min iki gaminimo pabaigos įpilkite acto ir cukraus. Jeigu keptuvė taps sausa, galima įpiltu truputi vandens. Nukelkite nuo ugnies įpilkite garstyčių ir paberkite petražolėm.
Įkaitinkite orkaite iki 175 laipsnių. Sūrį dedame į šaldyklę, kad sustingtų(5-10 min). Nupjaukite nuo duonos viršūnę, ir išimkite vidurius, kad tenai tilptų sūris.
Duonos likučius supjaustykite ir sudėkite ant kepimo skardos.
Išimkite bri iš šaldytuvo ir nupjaukite viršų. Įdekite sūrį į duoną ir užpilkite svogūnų padažu ir sudėkite čiobrelių šakutes. Sudėkite viską ant kepimo skardos ir kepkite, kol duona paruduos, o sūris pradės lydytis (15-20 min).
Patekite su paskrudintą duoną.