*4 porcijos
REIKĖS:
350 g aviečių
1 stiklinės moliūgų piurė
3 valg. šaukš. Išlydyto kokosų aliejaus + nutepti vaflių keptuvę
1,5 valg. šaukš. vanilinio ekstrakto
6 didelių kiaušinių
6 valg. šaukš. kokosų miltų
0,5 arbat. šaukš. sodos
žiupsnelį druskos
GAMINIMO EIGA:
170 g aviečių padėkite į nedideli puodą, paberkite druska ir 2 valg. šaukš. vandens. Įkaitinkite ant vidutinio ugnies, retkarčiais maišydami. Apie 6-8 min. Išjunkite ugnį, įberkite likusias avietes, išmaišykite ir apdenkite dangčiu.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite moliūgų p, kokosų aliejų, vanilini ekstraktą ir kiaušinius. Gerai viską suplakite. Įberkite kokosų miltus, sodą ir 1/4 arbat. šaukš. Druskos, kad neliktu gabaliukų.
Įkaitinkite vaflių keptuvę, nutepkite kokosų aliejumi. Įpilkite tešlą, kepkite kol vafliai taps auksiniai ir traškus. Iškeptus vaflius apklokite foliją ir laikykite įkaitintoje orkaitėje iki 95 laipsnių. Paduokite su avietėmis.