Ingredientai:
4 stiklinės voliotų avižų
1/4 stiklinės pilno grūdo miltų
4 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai malto cinamono
1/2 šaukšteliai malto muskato riešuto
1/8 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
4 stiklinės lieso pieno
3 šaukštai rapsų aliejaus
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
Gaminimas:
1. Vakare prieš: sumaišykite avižas, miltus, kepimo miltelius ir prieskonius.
2. Gerai ismaišyti.
3. Sudėkite likusius ingredientus ir maišykite, kol sudrėkins.
4. Uždenkite ir atvėsinkite per naktį.
1. Ryte: Išpurkškite vaflinę kepimo purškikliu, kuris nėra lipnus, ir pašildykite pagal gamintojo nurodymus.
2. Išmaišykite tešlą (bus tiršta).
3. Supilkite tešlą ant karštos vaflinės geležies centro ir kepkite 4–6 minutes.
4. (Aš naudoju belgišką vaflinę.) Prieš gamindami kiekvieną vaflį, papurkškite vaflinę.
5. Patiekite su šviežiais vaisiais ir vaniliniu jogurtu arba klevų sirupu.
Skanaus!