Ypatingos tešlos blynai su razinomis, kuriems pagaminti reikės:
600g pieno,
400g miltų,
2 šaukštai sviesto,
1 – 2 šaukštai cukraus,
šaukštelis druskos,
15g mielių,
3 kiaušiniai,
100g grietinėlės,
100g razinų,
5 – 6 šaukštai sviesto kepimui.
Gaminimas:
į dubenį įpilama pusė pašildyto iki 35° C pieno, supilamos išleistos piene mielės, suberiamas cukrus (30% normos), persijoti kvietiniai miltai ir viskas gerai išmaišoma. Puodas uždengiamas marle, pastatomas šiltai ir paliekamas 2,5 – 3 val., kad tešla pastovėtų. Po to supilamas likęs pašildytas iki 30° C pienas, kiaušinių tryniai, cukrus, druska, miltai, užminkoma tešla ir pastatoma šiltai, kad parūgtų. Po 1 – 1,5 val. į tešlą pridedama lydyto sviesto ar margarino, gerai išmaišoma ir paliekama, kad pakiltų. 20 min. prieš kepimą į tešlą sudedamos perrinktos nuplautos, pakaitintos su cukrumi, kad išbrinktų, razinos, gerai išmaišoma, sudedami išplakti baltymai, išplakta grietinėlė ir atsargiai išmaišoma iš viršaus į apačią.
Blynai kepami gerai įkaitintoje, sviestu išteptoje keptuvėje.