Citrininiai lietiniai su datulėmis, kuriems paruošti reikės:
200g miltų, 500g vandens, 2 – 3 kiaušiniai, 3 – 4 šaukštai cukraus, 3g druskos, 6 – 8 šaukšteliai citrinos sulčių, 2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės, 3 – 4 šaukštai sviesto, 2 – 3 šaukšteliai miltinio cukraus.
Įdarui: 400g datulių, 2 – 3 šaukštai vaisių – uogų sirupo, 2 šaukšteliai citrinos sulčių, 1 – 2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės.
Gaminimas:
įdarui datulės nuplaunamos, išėmus kauliukus, sumalamos mėsmale, įberiama tarkuotos citrinos žievelės, įpilama citrinos sulčių, vaisių – uogų sirupo ir gerai išmaišoma.
Kiaušiniai su cukrumi ir druska gerai išplakami šluotele, supilama pusė normos vandens, suberiami miltai ir gerai išplakama šluotele, po to supilamas likęs vanduo, citrinos sultys, gerai išmaišoma, perkošiama pro tankų sietą, suberiama tarkuota citrinos žievelė, tešla išmaišoma ir 15 – 20 min. palaikoma. Iš paruoštos tešlos kepami lietiniai apkepant vieną pusę. Ant apkepintos jo pusės dedamas paruoštas iš datulių įdaras ir lietinis sulankstomas, padaromas stačiakampis pyragaitis. Taip paruošti lietiniai apkepinami iš abiejų pusių, sudedami į lėkštę, užpilami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.