Tešloje kepti obuoliai, kuriems paruošti reikės:
4 – 5 obuoliai,
100g riešutų,
1 šaukštas cukraus.
Tešlai:
220g miltų,
2 – 3 šaukštai cukraus,
žiupsnelis druskos,
160g šalto margarino,
125ml vandens.
Gaminimas: persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Sudėkite atšaldytą sutarkuotą margariną, masę pirštų galiukais trinkite tol, kol pasidarys trupiniai. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Padarykite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Riešutus sukapokite, sumaišykite su cukrumi. Nupjaukite obuolių viršų ir išskobkite. Atšaldytą tešlą padalykite į lygias dalis, iškočiokite vienodo dydžio keturkampius. Į keturkampio centrą dėkite išskobtą obuolį, į jo vidų priberkite riešutų ir padarykite skarelę, tešlos kampus pakeldami ir juos suimdami obuolio viršuje. Kepkite 180° C orkaitėje apie 30 – 35 min., kol obuoliai suminkštės, o tešla gražiai paruduos.