Tešloje kepti obuoliai

Tešloje kepti obuoliai, kuriems paruošti reikės:

4 – 5 obuoliai,

100g riešutų,

1 šaukštas cukraus.

Tešlai:

220g miltų,

2 – 3 šaukštai cukraus,

žiupsnelis druskos,

160g šalto margarino,

125ml vandens.

Gaminimas: persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Sudėkite atšaldytą sutarkuotą margariną, masę pirštų galiukais trinkite tol, kol pasidarys trupiniai. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Padarykite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Riešutus sukapokite, sumaišykite su cukrumi. Nupjaukite obuolių viršų ir išskobkite. Atšaldytą tešlą padalykite į lygias dalis, iškočiokite vienodo dydžio keturkampius. Į keturkampio centrą dėkite išskobtą obuolį, į jo vidų priberkite riešutų ir padarykite skarelę, tešlos kampus pakeldami ir juos suimdami obuolio viršuje. Kepkite 180° C orkaitėje apie 30 – 35 min., kol obuoliai suminkštės, o tešla gražiai paruduos.