*2porcijos
REIKĖS:
1 vištienos krutinėlės
250 g brokolių
250 g moliūgų
100 g morkų
1 cukinijos
3/4 arbat. šaukš. džiovintų česnakų
3 valg. šaukš. + 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
2 stiklinių vištienos sultinio
1 stiklinės praplautų bolivinių balandų
PADAŽUI:
80 ml alyvuogių aliejaus
60 ml raudono vyno acto
1 arbat. šaukš. Raudonėlių
GAMINIMO EIGA:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Daržoves(moliūgą, morką, cukiniją) supjaustyti kubikėliais. Supjaustytas daržoves ir brokolius sudėti į lėkštę, papilti aliejumi(3 arbat.šaukš.), paberti druska (1 arbat. šaukš.) ir pipiru (0,5 arbat. šaukš.). Viska išmaišykite. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 30 minučių.
Kol daržovės kepa, vištienos sultinį užvirkite ir išvirkite jame bolivines balandas, pagal instrukciją ant pakuotės.
Vištienos krutinėlę pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite krutinėlę.
Padažui pagaminti reikia mažame stiklainyje sumaišyti alyvuogių aliejų, actą ir raudonėlius. Pagal skonį galite pagardinti druska ir pipirais. Užsukti stiklainį ir porą minučių pakratyti. Bolivines balandas tolygiai paskirstykite po 2 lėkštes iš viršaus sudėkite vištieną ir daržoves ir papilkite padažu.