Bolivinės bolandų sėklos su tofu

REIKĖS:

1 stiklinės bolivinių bolandų sėklų

0,5 stiklinės šviežios kalendros

3 valg. šaukš. žaliųjų citrinų sulčių

1 valg. šaukš. + 2 arbat. šaukš. medaus

1/3 stiklinės + 1 valg. šaukš. augalinio aliejaus

2 arbat. šaukš. padažo chipotle

400 g kieto tofų

2 trintos morkos

4 ridikai, plonai supjaustytu

1 avokado, plonai supjaustyto

GAMINIMO EIGA:

Išvirti bolivinių bolandų sėklas. Kalendrą, citrinų sultys, 2 arbat. šaukš. medaus, 3/4 arbat. šaukš. druskos ir truputi malto pipiro viską susmulkinti trintuvu. Nesustabdant trintuvo įpilti 1/3 stiklinės aliejaus. Išvirtas bolivines bolandų sėklas sumaišyti su 3 šaukštais kalendros padažų.

Kitame inde sumaišykite likusį medų ir aštrų padažą. Tofų apkepti keptuvėje ant aliejaus iš kiekvienos pusės po 4-5 min. Nuimkite nuo ugnies ir patepkite iš dviejų pusių medaus ir chipotle padažu. Bolivines bolandų sėklas sudėkite į lėkštes, iš viršaus sudėkite tofų, morką, ridiką ir avokada.