REIKĖS:
1 stiklinės bolivinių bolandų sėklų
0,5 stiklinės šviežios kalendros
3 valg. šaukš. žaliųjų citrinų sulčių
1 valg. šaukš. + 2 arbat. šaukš. medaus
1/3 stiklinės + 1 valg. šaukš. augalinio aliejaus
2 arbat. šaukš. padažo chipotle
400 g kieto tofų
2 trintos morkos
4 ridikai, plonai supjaustytu
1 avokado, plonai supjaustyto
GAMINIMO EIGA:
Išvirti bolivinių bolandų sėklas. Kalendrą, citrinų sultys, 2 arbat. šaukš. medaus, 3/4 arbat. šaukš. druskos ir truputi malto pipiro viską susmulkinti trintuvu. Nesustabdant trintuvo įpilti 1/3 stiklinės aliejaus. Išvirtas bolivines bolandų sėklas sumaišyti su 3 šaukštais kalendros padažų.
Kitame inde sumaišykite likusį medų ir aštrų padažą. Tofų apkepti keptuvėje ant aliejaus iš kiekvienos pusės po 4-5 min. Nuimkite nuo ugnies ir patepkite iš dviejų pusių medaus ir chipotle padažu. Bolivines bolandų sėklas sudėkite į lėkštes, iš viršaus sudėkite tofų, morką, ridiką ir avokada.