Lęšių kotletai

REIKĖS:

150 g lęšių

150 g žalių žirnelių(šaldytų)

300 g virtų bulvių

1 svogūno

1 morkos

1 žiupsnelis kmynų

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

4 valg. šaukš. duonos trupinių

druskos ir pipiro pagal skonį

PADAŽUI REIKĖS:

150 g natūralaus jogurto

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 dantuko česnako

GAMINIMO EIGA:

Išvirkite lęšius(15-20 min). 

Išvirkite žirnius(10 min). Išvirtas bulves ir žirnelius sugrūskite. 

Morką sutarkuokite morkų tarką. Svogūną smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite morką ir svogūną, kepkite iki tol, kol svogūnai taps skaidrus. Sudėkite lęšius į keptuvę ir troškinkite 2-3 min. Sudėkite apkeptą masę į puodą ir sumalkite smulkintuvu. Atskirame puode sumaišykite bulvių masę su lęšių. Pagal skonį paberkite druska, pipirais ir kmynais. Suformuokite kotletus, apvoliokite duonos trupinėliuose ir apkepkite keptuvėje. 

Padažui pagaminti reikia sumaišyti jogurtą, alyvuogių aliejų ir sutrupintą česnaką. Paduokite kotletus su padažu.