Lęšių kotletai

REIKĖS:

150 g lęšių

150 g žalių žirnelių(šaldytų)

300 g virtų bulvių

1 svogūno

1 morkos

1 žiupsnelis kmynų

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

4 valg. šaukš. duonos trupinių

druskos ir pipiro pagal skonį

PADAŽUI REIKĖS:

150 g natūralaus jogurto

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 dantuko česnako

GAMINIMO EIGA:

Išvirkite lęšius(15-20 min). 

Išvirkite žirnius(10 min). Išvirtas bulves ir žirnelius sugrūskite. 

Morką sutarkuokite morkų tarką. Svogūną smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite morką ir svogūną, kepkite iki tol, kol svogūnai taps skaidrus. Sudėkite lęšius į keptuvę ir troškinkite 2-3 min. Sudėkite apkeptą masę į puodą ir sumalkite smulkintuvu. Atskirame puode sumaišykite bulvių masę su lęšių. Pagal skonį paberkite druska, pipirais ir kmynais. Suformuokite kotletus, apvoliokite duonos trupinėliuose ir apkepkite keptuvėje. 

Padažui pagaminti reikia sumaišyti jogurtą, alyvuogių aliejų ir sutrupintą česnaką. Paduokite kotletus su padažu. 

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...