*4-6 porcijos
REIKĖS:
450 g šaldytų tarkuotų bulvių
2 arbat. šaukš. + 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
6 kiaušinių
3/4 stiklinės neriebios grietinėlės
1,5 stiklinės vynuoginių pomidorų
0,5 stiklinės šviežių baziliko lapų
1/4 stiklinės šviežių svogūnų laiškų
110 g sutarkuotos mocarelos
druskos ir pipiro pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Stiklinę formą (23 cm) nutepkite 2 arbat. šaukš alyvuogių aliejumi.
Vidutinio dydžio inde sumaišykite trintas bulves, 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus, druską ir pipirą.
Bulvine tešlą iškočioti ir ja tolygiai iškloti formos dugną bei kraštus.
Kepkite orkaitėje 10 min.
*Kad pagrindaus gautųsi traškus, svarbu iš bulvių išspausti maksimalų kiekį vandens ir naudoti stiklinę formą kepimui*
Numažinkite temperatūrą orkaitėje iki 200 laipsnių ir kepkite dar 20 min.
Numažinkite temperatūrą orkaitėje iki 175 laipsnių.
Ataušinkite pagrindą iki kambario temperatūros.
Dubenyje suplakite kiaušinius su grietinėlę, druska ir pipiru.
Ant iškepto pagrindo sudėkite perpjautus per pusę pomidorus, stambiai supjaustytus baziliko lapus ir smulkiai supjaustytus svogūno laiškus. Užpilkite kiaušinio masę ir paberkite tarkuotą mocarela. Kepkite, kol viduriukas taps kietas.