Kiaušininiai lietiniai su džemu

Kiaušininiai lietiniai su džemu, kuriems paruošti reikės:

500g pieno,

150 – 175g miltų,

2 kiaušiniai,

3 kiaušinių tryniai,

1 – 2 šaukštai cukraus,

3 šaukštai sviesto,

4 – 5 šaukštai uogienės,

2 – 3 šaukšteliai miltinio cukraus,

mėgstamo džemo.

Gaminimas:

į dubenį sudedami kiaušinių tryniai, kiaušiniai, suberiamas cukrus, žiupsnelis druskos. Viską gerai išmaišius, suberiami miltai ir visą laiką maišant bei plakant pilamas pienas. Paruošta tešla perkošiama ir plonu sluoksniu pilama į keptuvę su įkaitusiais riebalais. Iš pradžių apkepinama viena lietinių pusė, po to kita. Vieną pusę aptepus džemu, lietiniai sulenkiami per pusę, susukami dūdele arba sulankstomi trikampiu, sudedami į lėkštę ir apibarstomi miltiniu cukrumi.