Kiaušininiai lietiniai su džemu, kuriems paruošti reikės:
500g pieno,
150 – 175g miltų,
2 kiaušiniai,
3 kiaušinių tryniai,
1 – 2 šaukštai cukraus,
3 šaukštai sviesto,
4 – 5 šaukštai uogienės,
2 – 3 šaukšteliai miltinio cukraus,
mėgstamo džemo.
Gaminimas:
į dubenį sudedami kiaušinių tryniai, kiaušiniai, suberiamas cukrus, žiupsnelis druskos. Viską gerai išmaišius, suberiami miltai ir visą laiką maišant bei plakant pilamas pienas. Paruošta tešla perkošiama ir plonu sluoksniu pilama į keptuvę su įkaitusiais riebalais. Iš pradžių apkepinama viena lietinių pusė, po to kita. Vieną pusę aptepus džemu, lietiniai sulenkiami per pusę, susukami dūdele arba sulankstomi trikampiu, sudedami į lėkštę ir apibarstomi miltiniu cukrumi.