Kiaušininiai lietiniai su džemu, kuriems paruošti reikės:
500g pieno, 150 – 175g miltų, 2 kiaušiniai, 3 kiaušinių tryniai, 1 – 2 šaukštai cukraus, 3 šaukštai sviesto, 4 – 5 šaukštai uogienės, 2 – 3 šaukšteliai miltinio cukraus, mėgstamo džemo.
Gaminimas:
į dubenį sudedami kiaušinių tryniai, kiaušiniai, suberiamas cukrus, žiupsnelis druskos. Viską gerai išmaišius, suberiami miltai ir visą laiką maišant bei plakant pilamas pienas. Paruošta tešla perkošiama ir plonu sluoksniu pilama į keptuvę su įkaitusiais riebalais. Iš pradžių apkepinama viena lietinių pusė, po to kita. Vieną pusę aptepus džemu, lietiniai sulenkiami per pusę, susukami dūdele arba sulankstomi trikampiu, sudedami į lėkštę ir apibarstomi miltiniu cukrumi.