Grikiai su grybais orkaitėje

REIKĖS:

150 g grikių

20 g džiovintų grybų

parmezano

1 svogūno

druskos pagal skonį

GAMINIMO EIGA:

*grybų užmirkyti nereikia.

Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Smulkiai supjaustyti svogūną ir apkepti ant sviesto puode vidutinio dydžio (kuris galima naudoti ir gaminimui orkaitėje) 5 min. Supjaustyti grybus ir apkepti su svogūnais dar porą minučių. Grikius įberti į keptuvę ir apkepti su svogūnais ir grybais, dažnai maišydami, 1 minutę. 

Užpiltu viską vandeniu, kad vandens lygis būtų su dideliu pirštu. Užvirti vandenį ir papilti druska. Išjungti, apkloti folija ir kepti orkaitėje 10 minučių. 

Išimti puodą iš orkaitės, padėti iš viršaus tarkuoto parmeszano ir porą kubikėlių sviesto. Vėl apkloti folia ir dar kepti orkaitėje 10 min. Prieš paduodant paberkite tarkuotu parmezanu ir žalumynais.

Grikiai su grybais orkaitėje
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...