Įdaryti avienos kukuliai
Ingredientai:
500g maltos avienos,
4 skiltelių česnako,
1 nedidelio svogūno,
1 šaukšto garstyčių,
1 kiaušinio,
10 – 12 vyšninių pomidorų,
100g mocarelos,
1/2 šaukšto smulkintų rozmarinų lapelių,
druskos,
šviežiai grūstų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
miltų apvolioti.
Gaminimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus. Sumaišykite mėsą, česnakus, svogūnus, garstyčias, rozmarinus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir vėl sumaišykite. Pomidorus perpjaukite pusiau, mocarelą supjaustykite kubeliais, kiekvieną kubelį įdėkite tarp pomidoro puselių ir aplipinkite viską mėsa. Suformuokite kukulius, apvoliokite juos miltuose. Trumpai apkepkite iš visų pusių aliejuje. Sudėkite kukulius į skardą, įpilkite truputį aliejaus ir vandens ir kepkite dar apie 20 min.