Japoniški blyneliai

REIKĖS:

2 kiaušinių

40 g miltų

25 g pieno

40 g cukraus

1/2 valg. šaukš. kepimo miltelių

1 arbat. šaukš. citrinos sulčių

1 arbat. šaukš. aliejaus(kepimui)

GAMINIMO EIGA:

Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trinius suplakite su pienu ir po truputi maišydami berkite miltus. Gerai išmaišykite. Atskirame inde išsukite baltymus su citrinos sultimis ir cukrumi iki standumo. Išsuktus baltymus po 1 valg. šaukš. dėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Tešlą maišykite iš apačios į viršų. Keptuve nutepkite aliejumi. Numažinkite ugnį iki minimalaus. Vienam blyneliui reikės 2-3 šaukštų tešlos. Į keptuve įpilkite 1-2 šaukštus vandens, kad butu garas ir apdenkite dangčiu ir kepkite 5-6 minutes iš vienos pusės. Atsargiai apverskite blynelius vėl įpilkite 1-2 šaukštus vandens ir apdenkite dangčiu. Kad suprasti, kad blyneliai jau iškepė jų šonai, liečiant, neturi lipti prie pirštų.

P.S. Gaunasi 6 blyneliai.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...