Troškintos bulvės su vištiena grietinėlės padaže

REIKĖS:

500 g bulvių

300 g vištienos krutinėlės

40 g grietinės (20% riebumo)

100 g grietinėlės (10 % riebumo)

200 g svogūnų

druska pagal skonį

maltas pipiras pagal skonį

1 valg. šaukš. džiovintų čiobrelių   

20 ml augalinio aliejaus

400 ml vandens

GAMINIMO EIGA:

Svogūnus smulkiai supjaustyti. Vištienos krutinėlę supjaustom 2×2. Storų sienelių puode įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol suminkštės. Į puodą sudėkite vištieną. Kepkite vištieną ir svogūnus apie 7 minutes, pamaišant kas 2 minutes.

Nulupkite bulves, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais arba gabalėliais. Bulves sudėkite į puodą. Užpilkite viską vandeniu ir ant mažo ugnies virkite ant silpno ugnies, uždenge dangčiu apie 20 minučių. Į puodą  druskos ir pipirų.  Atskirame inde išmaišykite grietinę, grietinėlę ir čiobrelius. Gautą padažą įpilkite į puodą ir išmaišykite. Troškinkite dar 10 minučių.