Visuomet reikia gerai atskirti trynius, nuo baltymų, nes, mušant putelę, pasitaikęs trynys gali sukliudyti gerai suplakti.
Kiaušinius reikia visada mušti per vidurį peiliu, perpus perskirti, prilaikant; trynį nuristi į vieną, paskui į kitą pusę; tokiu būdu išsiskiria baltymai, kuriuos pilti į vieną indą, o trynius į atskirtus – į kitą.
Mušti kiaušinius reikia atsargiai; skylutę pradūrus žiūrėti ar kiaušinis šviežias, ir tik patikrinus skirstyti trynius.
Kiaušinių kiautus galima sunaudoti buteliams, ropikėms ir kt. indams valyti.
Tryniai, skirti tortams, pyragams ir t.t., reikia trinti moliniam dubeny mediniu šaukštu su smulkiu cukrum šiltoj vietoj.
Baltymus, tai pat ir grietinėlę, reikia mušti šaltoj vietoj; geriausia iki mušimo laikyti ant ledo ar sniege.
Bandelės su cinamonu
Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...