Kepta avies koja su bulvėm 

*6-8 porcijos

REIKĖS:

1 avies kojos apie 2 kg

2 česnako galvučių

15 rozmarino šakelių

15 čiobrelio šakelių

1,7 kg vidutinio dydžio bulvių

14 lauro lapų

4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus

1 citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA:

Nedideliu, aštriu peiliu padarykite 30 mažų, gilių pjūvių avienoje. Susmulkinkite česnaką 1 česnaką. Česnako sutrinkite į padarytus pjūvius. Rozmarino ir čiobrelio šakeles taip pat po vieną sudėkite į kas antrą, trečią pjūvį. Padėkite į šaldytuvą valandai. 

Įtikinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Į kiekvieną bulvę įsmeikite medinį pagaliuką ir padarykite įpjovimus kas 3 mm(gausis taip,kad medinis pagaliukas neleis mums perpjauti bulvę). Į vidurini pjovį kiekvienos bulvės įkiškite lauro lapą. Sudėkite bulves ant kepimo skardos pjūviais į viršų. Česnaką perpjaukite per pusę ir sudėkite irgi ant skardos kartu su likusiais čiobreliais ir rozmarinais. Avieną padėkite į skardos vidurį. Nupurkšite aliejumi ir citrinų sultimis bulves ir avieną ir patrinkite.

Skrudinkite 1 h 30 min. Kepdami kartais papurtykite skardą, kad ingreidientai nepridegtu. Kepkite kol aviena taps tamsiai ruda, o bulvės taps traškios ir auksinės. Avinėlis viduje bus rožinis, bet iškeptas. Išimkite avieną ir leiskite pastovėti 15 min. Jei reikia, palikite bulves orkaitėje ir kepkite, kol gausite norimą rezultatą. 

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...