Kepta avies koja su bulvėm 

*6-8 porcijos

REIKĖS:

1 avies kojos apie 2 kg

2 česnako galvučių

15 rozmarino šakelių

15 čiobrelio šakelių

1,7 kg vidutinio dydžio bulvių

14 lauro lapų

4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus

1 citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA:

Nedideliu, aštriu peiliu padarykite 30 mažų, gilių pjūvių avienoje. Susmulkinkite česnaką 1 česnaką. Česnako sutrinkite į padarytus pjūvius. Rozmarino ir čiobrelio šakeles taip pat po vieną sudėkite į kas antrą, trečią pjūvį. Padėkite į šaldytuvą valandai. 

Įtikinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Į kiekvieną bulvę įsmeikite medinį pagaliuką ir padarykite įpjovimus kas 3 mm(gausis taip,kad medinis pagaliukas neleis mums perpjauti bulvę). Į vidurini pjovį kiekvienos bulvės įkiškite lauro lapą. Sudėkite bulves ant kepimo skardos pjūviais į viršų. Česnaką perpjaukite per pusę ir sudėkite irgi ant skardos kartu su likusiais čiobreliais ir rozmarinais. Avieną padėkite į skardos vidurį. Nupurkšite aliejumi ir citrinų sultimis bulves ir avieną ir patrinkite.

Skrudinkite 1 h 30 min. Kepdami kartais papurtykite skardą, kad ingreidientai nepridegtu. Kepkite kol aviena taps tamsiai ruda, o bulvės taps traškios ir auksinės. Avinėlis viduje bus rožinis, bet iškeptas. Išimkite avieną ir leiskite pastovėti 15 min. Jei reikia, palikite bulves orkaitėje ir kepkite, kol gausite norimą rezultatą. 

Kepta avies koja su bulvėm 
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...