*6-8 porcijos
REIKĖS:
1 avies kojos apie 2 kg
2 česnako galvučių
15 rozmarino šakelių
15 čiobrelio šakelių
1,7 kg vidutinio dydžio bulvių
14 lauro lapų
4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA:
Nedideliu, aštriu peiliu padarykite 30 mažų, gilių pjūvių avienoje. Susmulkinkite česnaką 1 česnaką. Česnako sutrinkite į padarytus pjūvius. Rozmarino ir čiobrelio šakeles taip pat po vieną sudėkite į kas antrą, trečią pjūvį. Padėkite į šaldytuvą valandai.
Įtikinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Į kiekvieną bulvę įsmeikite medinį pagaliuką ir padarykite įpjovimus kas 3 mm(gausis taip,kad medinis pagaliukas neleis mums perpjauti bulvę). Į vidurini pjovį kiekvienos bulvės įkiškite lauro lapą. Sudėkite bulves ant kepimo skardos pjūviais į viršų. Česnaką perpjaukite per pusę ir sudėkite irgi ant skardos kartu su likusiais čiobreliais ir rozmarinais. Avieną padėkite į skardos vidurį. Nupurkšite aliejumi ir citrinų sultimis bulves ir avieną ir patrinkite.
Skrudinkite 1 h 30 min. Kepdami kartais papurtykite skardą, kad ingreidientai nepridegtu. Kepkite kol aviena taps tamsiai ruda, o bulvės taps traškios ir auksinės. Avinėlis viduje bus rožinis, bet iškeptas. Išimkite avieną ir leiskite pastovėti 15 min. Jei reikia, palikite bulves orkaitėje ir kepkite, kol gausite norimą rezultatą.