*4 porcijos
REIKĖS:
340 g lašišos filė supjaustytos į 4 dalis
apkeptų migdolų salotų (receptas žemiau)
druskos pagal skonį
pipiro pagal skonį
užkeptos daržovės (jeigu norite)
apkeptų migdolų salotom reikės
1 svogūno
1 valg. šaukš. raudono vyno acto
2 valg. šaukš. kaparėlių
1 stiklinės šviežių petražolių
1/2 stiklinės apkeptų migdolų
alyvuogių aliejaus extra-vigin
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių.
Paberkite lašiša druska ir pipiru. Lašišos gabalus padėkite oda į apačia ant kepimo skardos nuklotos kepimo popieriumi.
Kepkite apie 12-15 min. Paduokite su salotom.
SALOTŲ GAMINIMO EIGA:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir sudėkite į vidutinio dydžio indą. Papilkite actu ir paberkite druska. Ir palikite pastovėti 30 min.
Stambiai supjaustykite kaparėlius, suplėšykite petražoles jums norimu dydžiu, migdolus jeigu norite galite sutrupinti ir sudėkite visus ingredientus į lėkštę su svogūnais. Įpilkite alyvuogių aliejų pagal skonį. Paberkite norimais prieskoniais.