Trys greiti užkandžiai

 

  1. Aštrios alyvuogės. Pakaitinkite 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus, 10 g citrinos ir 10 g apelsino žievės, 1/4 arbat. šaukš. raudonosios paprikos ir 1 susmulkintą česnako dantuką. Imaišikyte įvairių rūšių alyvuogių ir keletą rozmarino šakelių.

 

  1. Kepti ravioliai. Apkepkite raviolius, kad jie taptu traškus ir auksiniai. Paduokite su tarkuotu parmezanu ir marinara padažu.

  1. Aštrus traškučiai iš pitos. Supjaustykite 3 pitos duoneles jums norimu dydžiu. Atskiroje lėkštutėje sumaišykite 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus, 1/2 arbat. šaukš. maltų kmynų, 1/2 arbat. šaukš. maltų kalendrų, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite. Nutepkite duoniukus aliejumi iš abiejų pusių. Kepkite 8 min įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių.