- Aštrios alyvuogės. Pakaitinkite 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus, 10 g citrinos ir 10 g apelsino žievės, 1/4 arbat. šaukš. raudonosios paprikos ir 1 susmulkintą česnako dantuką. Imaišikyte įvairių rūšių alyvuogių ir keletą rozmarino šakelių.
- Kepti ravioliai. Apkepkite raviolius, kad jie taptu traškus ir auksiniai. Paduokite su tarkuotu parmezanu ir marinara padažu.
- Aštrus traškučiai iš pitos. Supjaustykite 3 pitos duoneles jums norimu dydžiu. Atskiroje lėkštutėje sumaišykite 1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus, 1/2 arbat. šaukš. maltų kmynų, 1/2 arbat. šaukš. maltų kalendrų, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite. Nutepkite duoniukus aliejumi iš abiejų pusių. Kepkite 8 min įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių.