Lietiniai su braškių uogiene

Lietiniai su braškių uogiene, kuriems pagaminti reikės:

200g miltų,

500g pieno ar grietinėlės,

2 kiaušiniai,

1 – 2 šaukštai cukraus,

žiupsnelis druskos,

3 – 4 šaukštai sviesto,

5 – 6 šaukštai uogienės,

1 – 2 šaukštai miltinio cukraus,

braškių uogienės (galima keisti ir kita norima).

Gaminimas:

į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, druska ir mišinys pusę minutės plakamas šluotele, kol masė pasidaro vienalytė. Tada supilamas likęs pienas ar grietinėlė, išmaišoma ir perkošiama per tankų sietą. Paruošta tešla turi būti skystos grietinės tirštumo. 20 – 25 cm skersmens ketaus keptuvė ištepama riebalais ir gerai įkaitinama. Įpilama porcija tešlos, keptuvė vikriai pasukiojama taip, kad tešla vienodu plonu sluoksniu (ne storesniu kaip 3mm) pasiskirstytų po visą keptuvę, ir apkepama. Po to keptuvė nuimama nuo ugnies ir apverčiama ant švaraus medinio stalo ar specialios medinės lentos. Apkeptą lietinį galima atsargiai išimti iš keptuvės, jos neapverčiant, tik reikia saugoti, kad jis nesuplyštų. Ant apkepusio lietinio pusės dedama uogienės ir jis sulankstomas kaip stačiakampio formos pyragaitis.

Prieš tiekiant lietiniai sudedami į įkaitintą su riebalais keptuvę ir apkepami iš abiejų pusių.

Lietiniai po 2 – 3 sudedami į lėkšteles, užpilami lydytu sviestu ir pabarstomi miltiniu cukrumi.