Lietiniai su braškių uogiene

Lietiniai su braškių uogiene, kuriems pagaminti reikės:

200g miltų, 500g pieno ar grietinėlės, 2 kiaušiniai, 1 – 2 šaukštai cukraus, žiupsnelis druskos, 3 – 4 šaukštai sviesto, 5 – 6 šaukštai uogienės, 1 – 2 šaukštai miltinio cukraus, braškių uogienės (galima keisti ir kita norima).

Gaminimas:

į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, druska ir mišinys pusę minutės plakamas šluotele, kol masė pasidaro vienalytė. Tada supilamas likęs pienas ar grietinėlė, išmaišoma ir perkošiama per tankų sietą. Paruošta tešla turi būti skystos grietinės tirštumo. 20 – 25 cm skersmens ketaus keptuvė ištepama riebalais ir gerai įkaitinama. Įpilama porcija tešlos, keptuvė vikriai pasukiojama taip, kad tešla vienodu plonu sluoksniu (ne storesniu kaip 3mm) pasiskirstytų po visą keptuvę, ir apkepama. Po to keptuvė nuimama nuo ugnies ir apverčiama ant švaraus medinio stalo ar specialios medinės lentos. Apkeptą lietinį galima atsargiai išimti iš keptuvės, jos neapverčiant, tik reikia saugoti, kad jis nesuplyštų. Ant apkepusio lietinio pusės dedama uogienės ir jis sulankstomas kaip stačiakampio formos pyragaitis.

Prieš tiekiant lietiniai sudedami į įkaitintą su riebalais keptuvę ir apkepami iš abiejų pusių.

Lietiniai po 2 – 3 sudedami į lėkšteles, užpilami lydytu sviestu ir pabarstomi miltiniu cukrumi.

Lietiniai su braškių uogiene
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...