Marinuoti veršienos griežinėliai grietinės padaže, kuriems paruošti reikės:
600g veršienos (minkštimo), 4 šaukštai citrinos sulčių arba rūgštaus vyno, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 svogūnas, 1 petražolė, 1 morka, pipirų, druskos, 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai riebalų, 1,5 stiklinės sultinio arba vandens, 0,5 stiklinės grietinės, petražolių lapelių.
Gaminimas:
mėsą supjaustyti skersai raumenų gabalais, užpilti marinatu, pagamintu iš sulčių, alyvuogių aliejaus, supjaustyto svogūno, tarkuotų prieskoninių daržovių, ir uždengus laikyti 2 – 3 valandas šaltai (žemesnėje kaip 8° C temperatūroje). Išimtus iš marinato mėsos griežinėlius apvolioti miltais ir pakepinti iš abiejų pusių, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui sudėti į troškintuvą, įpilti marinato, vandens, sudėti prieskonius ir uždengus troškinti 15 – 20 minučių. Ištroškintus mėsos griežinėlius išimti iš troškintuvo. Iš skysčio, kuriame jie buvo troškinami, pagaminti tirštą padažą. Padažu palaistyti mėsą, o likusį patiekti padažinėje.
Prie šio patiekalo tinka ryžiai arba bulvės ir šviežių daržovių salotos.