Marinuoti veršienos griežinėliai grietinės padaže, kuriems paruošti reikės:
600g veršienos (minkštimo),
4 šaukštai citrinos sulčių arba rūgštaus vyno,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas,
1 petražolė,
1 morka,
pipirų,
druskos,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai riebalų,
1,5 stiklinės sultinio arba vandens,
0,5 stiklinės grietinės,
petražolių lapelių.
Gaminimas:
mėsą supjaustyti skersai raumenų gabalais, užpilti marinatu, pagamintu iš sulčių, alyvuogių aliejaus, supjaustyto svogūno, tarkuotų prieskoninių daržovių, ir uždengus laikyti 2 – 3 valandas šaltai (žemesnėje kaip 8° C temperatūroje). Išimtus iš marinato mėsos griežinėlius apvolioti miltais ir pakepinti iš abiejų pusių, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui sudėti į troškintuvą, įpilti marinato, vandens, sudėti prieskonius ir uždengus troškinti 15 – 20 minučių. Ištroškintus mėsos griežinėlius išimti iš troškintuvo. Iš skysčio, kuriame jie buvo troškinami, pagaminti tirštą padažą. Padažu palaistyti mėsą, o likusį patiekti padažinėje.
Prie šio patiekalo tinka ryžiai arba bulvės ir šviežių daržovių salotos.