Marinuoti veršienos griežinėliai

Marinuoti veršienos griežinėliai grietinės padaže, kuriems paruošti reikės:

600g veršienos (minkštimo),

4 šaukštai citrinos sulčių arba rūgštaus vyno,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

1 svogūnas,

1 petražolė,

1 morka,

pipirų,

druskos,

2 šaukštai miltų,

2 šaukštai riebalų,

1,5 stiklinės sultinio arba vandens,

0,5 stiklinės grietinės,

petražolių lapelių.

Gaminimas:

mėsą supjaustyti skersai raumenų gabalais, užpilti marinatu, pagamintu iš sulčių, alyvuogių aliejaus, supjaustyto svogūno, tarkuotų prieskoninių daržovių, ir uždengus laikyti 2 – 3 valandas šaltai (žemesnėje kaip 8° C temperatūroje). Išimtus iš marinato mėsos griežinėlius apvolioti miltais ir pakepinti iš abiejų pusių, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui sudėti į troškintuvą, įpilti marinato, vandens, sudėti prieskonius ir uždengus troškinti 15 – 20 minučių. Ištroškintus mėsos griežinėlius išimti iš troškintuvo. Iš skysčio, kuriame jie buvo troškinami, pagaminti tirštą padažą. Padažu palaistyti mėsą, o likusį patiekti padažinėje.

Prie šio patiekalo tinka ryžiai arba bulvės ir šviežių daržovių salotos.