Ingredientai:
1/4 stiklinės baltojo miso (pupelių pastos)
5 šaukšteliai cukraus
4 šaukšteliai pagardinto ryžių acto
2 šaukšteliai malto šviežio imbiero
200g lašišos kepsneliai
1 žalias svogūnas
Gaminimas:
1. Pašildykite broilerį.
2. Lengvai apipurkškite stovą keptuvėje nepridegančiu kepimo purškalu.
3. Mažame dubenyje sumaišykite miso, cukrų, actą, imbierą ir 1 valg. vandens, padėkite į šalį.|
4. Lašišos kepsnelius dėkite ant grotelių keptuvėje.
5. Keptuvėje esant arčiausiai šilumos šaltinio, kepkite lašišą 5 minutes.
6. Išimkite keptuvę iš broilerio ir pusę miso mišinio paskleiskite ant lašišos; kepkite 1 minutę ilgiau.
7. Išimkite keptuvę iš broilerio, apverskite lašišą ir užpilkite likusiu miso mišiniu.
8. Kepkite lašišą 3–4 minutes ilgiau, kol mišinio mišinys taps burbuliukas ir, bandant šakute, lašišos dribsniai lengvai susikaups.
9. Prieš patiekdami pabarstykite žaliu svogūnu.
10. Pagamina 4 pagrindinio patiekalo porcijas.
Skanaus!