Pertrinta grybų sriuba

Pertrintai grybų sriubai reikės: 500g baravykų, 1 nedidelio svogūno, 1/2 poro baltosios dalies, 2 šaukštų sviesto, 0,5l karšto vištienos sultinio, 0,2l grietinės, 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių, 1/2 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų, druskos ir pipirų.

Gaminimas:

2 gražius grybus atidėkite. Supjaustykite likusius grybus, porą ir svogūną, pakepinkite juos svieste iki gražios auksinės spalvos. Supilkite sultinį, įberkite raudonėlių ir pavirkite 20 min. ant silpnos ugnies. Supilkite grietinėlę ir sutrinkite viską trintuvu. Įberkite druskos, pipirų ir sumeskite paprikas. Pakaitinkite, iki užvirs, ir nukaiskite. Porą grybų supjaustykite plonomis riekelėmis ir apkepkite, iki taps rusvi. Patiekite sriubą su apkepintomis grybų riekelėmis.