Plikytos bandelės

**Plikytos bandelės**

Plikytos bandelės yra ypatingos dėl savo lengvos ir purios tekstūros, kurią pasiekti padeda unikalus plikymo procesas. Šios bandelės puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems užkandžiams. Pagrindiniai ingredientai yra miltai, sviestas, kiaušiniai ir vanduo.

**Ingredientai:**

– 1 puodelis vandens
– 100 g sviesto
– 1 puodelis miltų
– 4 dideli kiaušiniai
– Žiupsnelis druskos

**Paruošimo instrukcijos:**

1. Į puodą supilkite vandenį, įdėkite sviestą ir žiupsnelį druskos. Kaitinkite, kol sviestas visiškai ištirps ir mišinys užvirs.
2. Sumažinkite ugnį ir į puodą suberkite miltus. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir pradės atšokti nuo puodo sienelių.
3. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite tešlai šiek tiek atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami, kol tešla taps lygi ir blizgi.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite mažas tešlos kuprelės, palikdami tarp jų vietos plėstis.
5. Kepkite 20-25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos ir lengvos. Neatidarykite orkaitės durų kepimo metu, kad bandelės nesukristų.

**Patarimai:**

– Norėdami gauti dar lengvesnes bandeles, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek kepimo miltelių.
– Jei norite saldžių bandelių, į tešlą galite įdėti šiek tiek cukraus arba įdaryti jas kremu ar uogiene.

**Patiekiama:** 12 bandelių
**Paruošimo laikas:** 45 minutės
**Maistingumo informacija:** 1 bandelė (be įdaro) – apie 90 kalorijų, 3 g baltymų, 6 g riebalų, 7 g angliavandenių

**Dažniausiai užduodami klausimai:**

1. **Ar galiu naudoti augalinį sviestą vietoje įprasto sviesto?**
Taip, galite naudoti augalinį sviestą, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti bandelių skonį ir tekstūrą.

2. **Kaip laikyti plikytas bandeles, kad jos išliktų šviežios?**
Laikykite bandeles sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki savaitės. Prieš patiekiant, galite jas šiek tiek pašildyti orkaitėje.

**Plikytos bandelės**, **miltai, sviestas, kiaušiniai**, **lengvos bandelės, plikytos tešlos receptas, užkandžiai**