Sorų kruopų košė

REIKĖS:

200 g sorų

400 ml vandens

400 ml pieno

druskos pagal skonį

cukraus pagal skonį

sviesto pagal skonį

GAMINIMO EIGA: 

Praplaukite soras verdančiu vandeniu, kol vanduo netaps skaidrus. Nupilkite visą vandenį. Tokiu būdu nuplausite visas sorose nusėdusias žiedadulkes ir aliejus. Kruopos taps mažiau lipnios. Soras perdėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant vidutinio ugnies. Užvirus vandeniui, sumažinkite ir pašalinkite putas. Maišykite soras, kol vanduo pilna išgaruos. Po to užpilkite pieną, įberkite druskos ir cukraus ir virkite ant mažo ugnies. 

Košę virkite tol, kol susigers visas pienas. Košę būtina maišyti, kad ji nepridegtų. Nuimkite puodą nuo ugnies, įdėkite sviesto, uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių. 

Paruoštą košę galim paduoti su šviežiais vaisiais, razinom, uogom, džiovintais vaisiais, medumi.

Sorų kruopų košė
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...