REIKĖS:
2 vištienos krutinėlių
150 g smidrų
100 ml grietinėlės (35% riebumo)
2 valg. šaukš. garstyčių
1 valg. Šaukš. džiovintų petražolių
GAMINIMO EIGA:
Paberiam vištieną druska ir pipiru pagal skonį. Apdenkite kepimo popieriumi ir gerai išmuškte. Vištieną apkepame iš abiejų pusių. Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir virkite smirdus 3 minutes. Kol verda smirdai, paruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir ledo kubikėliu. Kai išvirs smirdai iškaro įmeskite juos į šaltą vandenį. Tai sustabdo gaminimo procesą ir šparagai tampa traškūs ir ryškiai žali. žirneliais.Po poros minučių padėkite smidrus ant popierinio rankšluosčio, kad pašalinti drėgmę.
Dabar gaminam padažą. Į mažą puodą įpilame grietinėlę, garstyčias ir džiovintas petražoles. Padažą reikia virti tol, kol jo kiekis sumažės ir taps gana tirštas.Vištieną gausiai užpilkite paruoštu padažu ir patiekite su šparagais.