Ingredientai:
4 didelės vištienos krūtinėlės filė
6 šaukštai miltų
3/4 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelis pipirų
1/4 šaukštelis paprikos miltelių
4 šaukštai sviesto
3/4 stiklinės baltojo vyno
1 šaukštelis vištienos sultinio
1/4 stiklinė vandens
1/4 šaukštelis paukštienos prieskonių
1 lauro lapas
1 3/4 stiklinė supjaustytų grybų
1/2 stiklinė supjaustyto kubeliais svogūno
1/2 stiklinė supjaustyto kubeliais salierų
3/4 stiklinė supjaustyto kubeliais morkų
1/2 stilinė grietinės
1/4 stiklinė supjaustyto kubeliais žaliųjų pipirų
1/8 stiklinę petražolių
Gaminimas:
1. Nuplaukite vištieną ir išdžiovinkite.
2. Sumaišykite miltus, druską, pipirus ir papriką.
3. Šiame mišinyje apkepkite vištieną.
4. Mišinio likučius pasiliekame.
5. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių.
6. Padėkite į šalį.
7. Ištirpinkite likusį sviestą, įmaišykite likusį miltų mišinį, supilkite vyną ir išmaišykite iki vientisos masės.
8. Į vyno mišinį įpilkite vištienos sultinio, vandens, paukštienos prieskonių, lauro lapų, grybų, svogūnų, morkų ir salierų.
9. Sudėkite vištieną ir troškinkite uždengę 25-30 minučių.
10. Kai vištiena iškeps, išimkite ir supilkite grietinę.
11. Virkite, kol įkais.
12. Paruošę patiekti vištieną užpilkite padažu ir papuoškite žaliais pipirais bei petražolėmis.
Skanaus!