Vištienos krūtinėlė su citrinų ir česnako padažu

**Vištienos krūtinėlė su citrinų ir česnako padažu**

Šis receptas sujungia švelnią vištienos krūtinėlę su gaiviu citrinų ir aromatingu česnako padažu. Tai lengvas ir greitas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Pagrindiniai ingredientai – vištienos krūtinėlė, citrina ir česnakas – suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir aromatą.

**Ingredientai:**

– 4 vištienos krūtinėlės filė
– 2 citrinos (sultys ir žievelė)
– 4 skiltelės česnako
– 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
– 1 šaukštas sviesto
– 1/2 puodelio vištienos sultinio
– Druska ir pipirai pagal skonį
– Šviežios petražolės (papuošimui)

**Paruošimo instrukcijos:**

1. Vištienos krūtinėles lengvai pamuškite, kad jos būtų vienodo storio. Pabarstykite druska ir pipirais.
2. Įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite vištienos krūtinėles po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps. Išimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.
3. Toje pačioje keptuvėje įpilkite likusį alyvuogių aliejų ir sviestą. Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos ir aromatingas.
4. Įpilkite vištienos sultinį, citrinų sultis ir tarkuotą citrinos žievelę. Virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, apie 3-4 minutes.
5. Grąžinkite vištienos krūtinėles į keptuvę ir apvoliokite jas padaže. Virkite dar 2-3 minutes, kad vištiena sugertų padažo skonį.
6. Patiekite vištieną su padažu, papuoštą šviežiomis petražolėmis.

**Patarimai:**

– Norėdami dar intensyvesnio skonio, marinuokite vištieną citrinų sultyse ir česnake bent 30 minučių prieš kepimą.
– Jei norite mažiau kalorijų, galite naudoti mažiau sviesto arba visiškai jo atsisakyti.

**Patiekiama:** 4 porcijos
**Paruošimo laikas:** 30 minučių
**Maistingumo informacija (1 porcija):**
Kalorijos: 320
Baltymai: 35 g
Riebalai: 18 g
Angliavandeniai: 5 g

**Dažniausiai užduodami klausimai:**

1. **Ar galiu naudoti kitą vištienos dalį?**
Taip, galite naudoti vištienos šlauneles ar sparnelius, tačiau kepimo laikas gali skirtis.

2. **Ar galiu šį patiekalą paruošti iš anksto?**
Taip, galite paruošti vištieną ir padažą iš anksto, o prieš patiekiant tiesiog pašildyti.

**Vištienos krūtinėlė su citrinų ir česnako padažu**, **vištiena, citrina, česnakas**, **greitas receptas, sveikas maistas, vakarienė**