*6 porcijos
REIKĖS:
700 g vištienos krutinėlės
4 valg. šaukš. + 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 stiklinės kefyro
3 česnako dantukų
0,5 arbat. šaukš. Druskos
3 valg. šaukš. balzaminio acto
300 g sutarkuoto parmezano
200 g maltų džiūvėsių
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą nutepkite aliejumi (1 valg. šaukš.) ir užklokite kepimo popieriumi.
Vištiena supjaustykite gabaliukais, kaip parodyta nuotraukoje.
Į gilią lėkštę įpilkite kefyrą ir sudėkite į ją vištieną. Atidėkite į šoną 15 min.
Kol vištiena marinuojasi pagaminsime padažą. Sutrinkite česnaką su druska, sumaišykite su actu ir alyvuogių aliejumi(0,5 stiklinės). Perpilkite į indelį padažui.
Atskiroje lėkštėje sumaišykite džiuvėsius su parmezanu. Vištienos gabaliukus po vieną apvoliokite parmezano ir džiūvėsių masėje. Sudėkite pirštukus ant skardos, kad jie neliestu vienas kito. Kepkite 12 minučių.
Paduokite pirštukus su padažu.