Vištienos piršteliai su parmezanu

*6 porcijos

REIKĖS:

700 g vištienos krutinėlės

4 valg. šaukš. + 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus

1 stiklinės kefyro

3 česnako dantukų

0,5 arbat. šaukš. Druskos

3 valg. šaukš. balzaminio acto

300 g sutarkuoto parmezano

200 g maltų džiūvėsių

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą nutepkite aliejumi (1 valg. šaukš.) ir užklokite kepimo popieriumi. 

Vištiena supjaustykite gabaliukais, kaip parodyta nuotraukoje.

Į gilią lėkštę įpilkite kefyrą ir sudėkite į ją vištieną. Atidėkite į šoną 15 min. 

Kol vištiena marinuojasi pagaminsime padažą. Sutrinkite česnaką su druska, sumaišykite su actu ir alyvuogių aliejumi(0,5 stiklinės). Perpilkite į indelį padažui. 

Atskiroje lėkštėje sumaišykite džiuvėsius su parmezanu. Vištienos gabaliukus po vieną apvoliokite parmezano ir džiūvėsių masėje. Sudėkite pirštukus ant skardos, kad jie neliestu vienas kito. Kepkite  12 minučių. 

Paduokite pirštukus su padažu.

 

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...