Okroška – tradicinė rusiška šalta sriuba

REIKĖS:

350 g virtos dešros

4 išvirtų kiaušinių

3 agurkų

4 išvirtų bulvių

10 ridikų

1 ryšulio svogūno lakštų

3 šakelių krapų

250 grietinės

garstyčių pagal skonį

2 l kefyro 2 %

0,5 citrinos

GAMINIMO EIGA:

Kiaušinius ir bulves supjaustykite kubikėliais. Žalumynus smulkiai supjaustykite. Dešrą, ridikus ir agurkus supjaustykite kubikėliais.

Visus ingredientus sudėkite į puodą. Pagardinkite druska. Grietinę ir garstyčias irgi sudėkite į puodą ir gerai permaišykite. Užpilkite kefyru ir dar karta išmaišykite. Išspauskite citrinos puselę ir paduokite.

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

REIKĖS: 100 g sviesto 100 g juodojo šokolado 100 g šviesaus rudojo cukraus 3 dideli kiaušiniai 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 g miltų grietinėlės / vanilinių ledų (patiekti su) GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Sviestą ir šokoladą sudėkite į karščiui...

Citrininė vištiena su parmezanu

Citrininė vištiena su parmezanu

REIKĖS: 4 vidutinio dydžio vištienos filė Aliejus kepimui 1 vidutinio dydžio kiaušinis 1 šaukštas itališkų žolelių prieskonių 3 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio 3 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštelis pipirų 1 šaukštelis druskos 50 g sviesto 2 skiltelės česnako...

Kalėdinis skruzdelynas

Kalėdinis skruzdelynas

Skruzdelynui reikės: 4 kiaušinių 4 šaukštų grietinės 4 stiklinių miltų žiupsnelio druskos 1 šaukšto degtinės aliejaus kepti 1 stiklinės natūralaus medaus 200 gramų įvairių riešutų 4 šaukštų aguonų 4 šaukštų kokoso drožlių GAMINIMO EIGA: Kiaušinius, gretinę, druską ir...

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

24cm skersmens tortui REIKĖS: 100 gramų sviesto 1 stiklinės rudojo cukraus 1 šaukštelio kepimo miltelių 4 stiklinių miltų 2 kiaušinių 2 šaukštelių šildančių prieskonių (malto kardamono, cinamono, imbiero) žiupsnelio druskos Kremui reikės: 500 mililitrų riebios...