Kiauliena su kopūstais
Ingredientai:
– 500 g kiaulienos (geriausiai tinka sprandinė arba kumpis)
– 1 vidutinio dydžio kopūstas
– 2 vidutinio dydžio morkos
– 1 didelis svogūnas
– 3 skiltelės česnako
– 2 šaukštai pomidorų pastos arba 200 ml pomidorų tyrės
– 500 ml kiaulienos sultinio arba vandens
– 2 lauro lapai
– 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
– 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio arba kitų mėgstamų žolelių
– Druska pagal skonį
– Aliejus kepimui
Paruošimo instrukcijos:
1. Kiaulieną supjaustykite maždaug 2-3 cm dydžio gabalėliais. Įkaitinkite didelį gilų keptuvę arba troškintuvą su šiek tiek aliejaus ir apkepkite kiaulienos gabalėlius iš visų pusių, kol jie gražiai apskrus. Išimkite mėsą ir padėkite į šalį.
2. Tuo pačiu aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol jis taps skaidrus. Tada įdėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite dar kelias minutes.
3. Supjaustykite kopūstą ir morkas. Kopūstą supjaustykite stambesniais gabalais, o morkas sutarkuokite arba supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Į keptuvę su svogūnais ir česnaku sudėkite supjaustytus kopūstus ir morkas, gerai išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
5. Į daržoves įmaišykite pomidorų pastą arba tyrę, suberkite prieskonius – lauro lapus, maltus juoduosius pipirus, raudonėlį ir druską pagal skonį.
6. Grąžinkite kiaulienos gabalėlius į keptuvę, užpilkite kiaulienos sultiniu arba vandeniu taip, kad visos sudedamosios dalys būtų apsemtos.
7. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 1-1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta ir kopūstai ištroškins.
8. Patikrinkite, ar troškinys pakankamai pasūdytas, ir jei reikia, pagardinkite dar druska ar prieskoniais.
9. Kai troškinys bus paruoštas, išjunkite ugnį ir leiskite jam pastovėti keletą minučių prieš patiekiant.
Patiekite šiltą, galite papuošti šviežiomis žolelėmis ir patiekti su virtais bulvėmis, ryžiais arba mėgstama duona. Skanaus!