Rusiška sriuba «Solianka»

REIKĖS:

1,5 kg mėsos su kaulu (kiaulienos, jautienos, vištienos)

2,5 l vandens

1/2 arbat. šaukš. druskos

1 valg. šaukš. perlinių kruopų

1 valg. šaukš. ryžių

1 valg. šaukš. grikių

1 svogūno

2 marinatų agurkų

1 valg. šaukš. pomidorų padažo 

150 ml agurkų marinato

2-3 valg. šaukš. augalinio aliejaus

600 g mėsos (kumpio, virtos ir rūkytos dešros)

10 alyvuogių

GAMINIMO EIGA:

Imame 2-3 rūšių mėsą. Pavyzdžiui, jautieną ir kiaulieną, kiaulieną ir vištieną, vištieną ir jautieną, kad visos mėsos svoris būtų 1,5 kg. 

Į didelį puodą įpilame vandenį ir iškart nuleidžiame mėsą, kai užvirs, pavirkite dar 5 min. Nupilame vandenį, praplauname mėsą. Į puodą įpilame dar vandens, kai vanduo užvirs, įdedame mėsą. 

Mėsą virti apie 1,5 h. Už 20 min. Prieš baigiant virti, įberti druskos. Perlines kruopas užpilkite verdančių vandenių atskiroje lėkštutėje. Iš sultinio išimkite mėsą. Praplaukite ryžius. Visas kruopas sudėkite į sultinį ir paliekam virti.

Supjaustom svogūną ir agurkus. Į keptuvę įpilkite 2-3 valg. šaukš. augalinio aliejaus. Apkepti svogūnus, kol pasidarys skaidrus. Suberti agurkus ir kepti 1-2 min., įpilti 1 valg. šaukš. pomidorų padažo, viską kartu kepti 30 sek., po to įpilkite agurkų marinato ir troškinti 2 min. ir supilame į sultinį.   

Paimkite mėsos skanėstų, būtina pasiimti bent 3 rūšių (kumpio, virtos ir rūkytos dešros), kad jų masė būtų 600 g.

Supjaustykite mėsos skanėstus juostelėmis. Ant sausos keptuvės apkepkite mėsos juosteles 2-3 min. Iškarto sudėkite viską į puodą. Supjaustykite virtą mėsą, perpjaukite per puse alyvuoges ir sudėkite viską į sriubą. 

Sudedame mėsą į sriubą ir verdame 5 min. Išjungiame ugnį, sudedame į sriubą alyvuoges ir uždarom sriubą dangčiu. 

Sriubą paduokite su citrinos gabaliuku, šviežiom petražolėm arba krapais ir grietinę. 

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

Šokoladinis pyragaitis „Lava cake“

REIKĖS: 100 g sviesto 100 g juodojo šokolado 100 g šviesaus rudojo cukraus 3 dideli kiaušiniai 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 g miltų grietinėlės / vanilinių ledų (patiekti su) GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Sviestą ir šokoladą sudėkite į karščiui...

Citrininė vištiena su parmezanu

Citrininė vištiena su parmezanu

REIKĖS: 4 vidutinio dydžio vištienos filė Aliejus kepimui 1 vidutinio dydžio kiaušinis 1 šaukštas itališkų žolelių prieskonių 3 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio 3 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštelis pipirų 1 šaukštelis druskos 50 g sviesto 2 skiltelės česnako...

Kalėdinis skruzdelynas

Kalėdinis skruzdelynas

Skruzdelynui reikės: 4 kiaušinių 4 šaukštų grietinės 4 stiklinių miltų žiupsnelio druskos 1 šaukšto degtinės aliejaus kepti 1 stiklinės natūralaus medaus 200 gramų įvairių riešutų 4 šaukštų aguonų 4 šaukštų kokoso drožlių GAMINIMO EIGA: Kiaušinius, gretinę, druską ir...

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

24cm skersmens tortui REIKĖS: 100 gramų sviesto 1 stiklinės rudojo cukraus 1 šaukštelio kepimo miltelių 4 stiklinių miltų 2 kiaušinių 2 šaukštelių šildančių prieskonių (malto kardamono, cinamono, imbiero) žiupsnelio druskos Kremui reikės: 500 mililitrų riebios...