Ryžių nauda

Ryžiai – vienas pagrindinių patiekalų Kinijoje. Daugelis žmonių šioje šalyje neįsivaizduoja savo gyvenimo be šio garnyro. Teigiama, jog Kinijoje ryžiai auginami daugiau kaip 6500 metų. Pasaulyje yra įvairių ryžių rūšių, kurios skiriasi savo forma, spalva, skaidrumu, kietumu, aromatu. Jie yra puikus angliavandenių šaltinis, kuris būtent iš rudųjų ryžių pasisavinamas lėtai. Dėl šios priežasties lėčiau į kraują patenka ir gliukozė, o tai ypač naudinga diabetikams. Ryžiuose beveik nėra riebalų (pavyzdžiui, 100 g virtų ryžių yra tik apie pusė gramo riebalų). Taip pat juose nėra gliuteno, (baltymo, kurio yra kviečiuose, miežiuose, rugiuose, avižose) kuris sergantiems celiakija sukelia sunkų viduriavimą, žarnų gleivinės pakitimus. Ruduosiuose ryžiuose yra nemažai B grupės vitaminų, geležies, tačiau baltuosiuose ryžiuose šių vitaminų nėra. Dėl šios priežasties į daugelį parduotuvėse esančių ryžių papildomai pridedama geležies bei B grupės vitaminų. Vitaminai nusėda ant ryžių paviršiaus, todėl jų nereikia plauti prieš verdant. Norint, jog visos maistingos medžiagos nesuirtų, labai svarbu ryžių nepervirti (vidutiniškai ryžiai verda apie 20 min).

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

REIKĖS: 1 kiaušinio 1 šaukštelio vanilės ekstrakto 50 gramų rudo cukraus 1 prinokusio banano 50 mililitrų aliejaus 80 gramų miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukštelio cinamono trupučio druskos GAMINIMO EIGA: Įkaitiname orkaitę 180C laipsnių. Išplakame kiaušinius...

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

REIKĖS: 250 mililitrų šilto pieno 13 gramų šviežių mielių 100 gramų cukraus 450 gramų miltų 75 gramų sviesto 1 šaukštelio druskos 2 šaukštų minkšto sviesto 2 šaukštų cinamono 1 šaukštelio vanilinio cukraus 1 kiaušinio trynių 2 šaukštų pieno GAMINIMO EIGA: Mieles...

Makaronai su vištiena ir pesto padažu

Makaronai su vištiena ir pesto padažu

REIKĖS: 1 šaukšto balzaminio acto 1 svogūno 250 gramų vyšninių pomidoriukų 45 gramų klasikinio pesto padažo 250 gramų vištienos krūtinėlės 150 gramų makaronų 1 česnako skiltelės 40 gramų kietojo sūrio 1 šaukšto sojos padažo GAMINIMO EIGA: Makaronus sudėkite į pasūdytą...

Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

REIKĖS: 1 didelės saujos rūgštynių 1,5 litros vandens 3 bulvių 200 gramų rūkytos šoninės 1 morkos 1 svogūno 1 stiklinės grietinės pipirų, druskos, lauro lapų GAMINIMO EIGA: Iš rūkytos mėsos, morkos ir svogūno išverdamas sultinys. Jis nukošiamas, išimama mėsa. Sudedame...

Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

REIKĖS: 2 cukinijų 2 kiaušinių 3 šaukštų miltų šiek tiek druskos,pipirų ir kepimo miltelių GAMINIMO EIGA: Cukinijas sutarkuoti kartu su žievele per stambią tarką, pasūdyti. Sudėti prieskonius, druską, įmušti kiaušinius. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir...

Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...