Trapūs paštetėliai su dešra

Tešlai: 250 g miltų, 2 tryniai, 1 kiaušinis, 100 g margarino, 2 šaukštai grietinės, mielių, cukraus.

Įdarui: 300 g arbatinės dešros, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, 0,5 kiaušinio, 1 šaukštas džiūvėsių, garstyčių.

Ant lentos supilti miltus, sudėti susmulkintus riebalus, išplaktus kiaušinius, ištrintas su cukrumi mieles, grietinę, tarkuotą citrinos žievelę ir suminkyti. Jei tešla kieta, įdėti grietinės.

Paruošti įdarą: dešrą sumalti, sudėti tarkuotą sūrį, džiūvėsius, kiaušinį, garstyčias ir gerai išmaišyti. Masė turi būti tiršta. Iš jos suformuoti mažas pailgas dešreles.

Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratais, į juos įvynioti dešreles. Dėti į skardą ir pastatyti, kad pakiltų. Aptepti kiaušinių, kepti 20 min. Paduoti kaip karštą užkandį arba prie sultinio.

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...