REIKĖS:
4 vištienos blauzdeles ir šlauneles
1 stiklinės ryžių
1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
1 valg. šaukš. sviesto
1 saldžios paprikos, plonai supjaustytos
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
1 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
0,5 stiklinės sauso baltojo vyno
1,5 stiklinės vištienos sultinio
1 konservuotos citrinos, smulkiai supjaustytos
Šviežių krapų papuošimui
GAMINIMO EIGA:
Įjunkite orkaitėje grilio funkciją. Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės.
Tuo tarpu didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinio ugnies. Vištiena pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Padekite vištiena oda žemyn ir kepkite pie 6-8 min. Po to apverskite ir kepkite kol apskrus iš kitos pusės dar 3 min. Išimkite vištieną iš keptuvės. Nupilkite aliejų.
Gražinkite keptuvę ant ugnies ir išlidykite sviestą. Įberkite paprika ir svogūnus ir kepkite, kol suminkštės, apie 4 min. Įberkite česnaką ir 0,5 arbat. šaukšt. druskos ir pipiro ir kepkite dar 1 min. Įpilkite vyno, gerai viską išmaišykite. Įpilkite vištienos sultinio sudėkite citrinas ir užvirkite.
Grąžinkite vištieną į keptuvę oda į viršų. Troškinkite ant mažo ugnies, kol vištiena pasigamins ir išgaruos puse skysčio, apie 10 min.
Pastatykite keptuvę į orkaitę ir kepkite kol vištienos oda taps traški, apie 2-3 min.
Ryžius sudėkite į lėkštes, padėkite vištienos gabaliukus, daržovių mišinį ir papilkite padažu iš keptuvės ir paberkite krapais.