Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Ingredientai:
– 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui
– 250 ml šilto pieno
– 70 g cukraus, papildomai apibarstymui
– 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių)
– 1 šaukštelis druskos
– 1 kiaušinis
– 75 g ištirpinto sviesto, papildomai sviesto patepti
– 2 šaukšteliai malto cinamono
– 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtina)

Paruošimo instrukcijos:
1. Paruoškite tešlą: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles (jei naudojate šviežias mieles, jas išpraskite šiltame piene su šaukštu cukraus ir palikite 10 minučių, kol pradės putoti). Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą pieną, vanilės ekstraktą (jei naudojate) ir ištirpintą sviestą. Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir nelips prie rankų (apie 10 minučių rankomis arba 5 minutėmis su elektriniu tešlos maišytuvu).

2. Tešlą padėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kilti 1-1,5 valandos, kol tešla padvigubės.

3. Iškilusią tešlą išimkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir trumpai perminkykite. Iškočiokite tešlą į stačiakampį, storis turėtų būti apie 0,5 cm.

4. Ant iškočiotos tešlos paskleiskite likusį ištirpintą sviestą, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

5. Suvyniokite tešlą į ritinį, pradėdami nuo ilgesniojo krašto, ir supjaustykite jį į 12 vienodų gabalėlių.

6. Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi ir sudėkite bandelių gabalėlius, palikdami tarpus tarp jų, nes jos dar pakils ir iškils kepimo metu.

7. Uždenkite bandelės rankšluosčiu ir palikite jas kilti dar apie 30 minučių.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

9. Iškilusias bandelės patepkite plaktu kiaušiniu (jei norite, kad jos būtų blizgios) ir kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba kol gražiai paruduos.

10. Iškepusias bandelės išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių atvėsti.

Mėgaukitės šiltomis arba atvėsusiomis bandelėmis su cinamonu!