Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Ingredientai:
– 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui
– 250 ml šilto pieno
– 70 g cukraus, papildomai apibarstymui
– 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių)
– 1 šaukštelis druskos
– 1 kiaušinis
– 75 g ištirpinto sviesto, papildomai sviesto patepti
– 2 šaukšteliai malto cinamono
– 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtina)

Paruošimo instrukcijos:
1. Paruoškite tešlą: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles (jei naudojate šviežias mieles, jas išpraskite šiltame piene su šaukštu cukraus ir palikite 10 minučių, kol pradės putoti). Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą pieną, vanilės ekstraktą (jei naudojate) ir ištirpintą sviestą. Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir nelips prie rankų (apie 10 minučių rankomis arba 5 minutėmis su elektriniu tešlos maišytuvu).

2. Tešlą padėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kilti 1-1,5 valandos, kol tešla padvigubės.

3. Iškilusią tešlą išimkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir trumpai perminkykite. Iškočiokite tešlą į stačiakampį, storis turėtų būti apie 0,5 cm.

4. Ant iškočiotos tešlos paskleiskite likusį ištirpintą sviestą, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

5. Suvyniokite tešlą į ritinį, pradėdami nuo ilgesniojo krašto, ir supjaustykite jį į 12 vienodų gabalėlių.

6. Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi ir sudėkite bandelių gabalėlius, palikdami tarpus tarp jų, nes jos dar pakils ir iškils kepimo metu.

7. Uždenkite bandelės rankšluosčiu ir palikite jas kilti dar apie 30 minučių.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

9. Iškilusias bandelės patepkite plaktu kiaušiniu (jei norite, kad jos būtų blizgios) ir kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba kol gražiai paruduos.

10. Iškepusias bandelės išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių atvėsti.

Mėgaukitės šiltomis arba atvėsusiomis bandelėmis su cinamonu!

Bandelės su cinamonu
Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

**Kreminė moliūgų sriuba su imbieru** Ši kreminė moliūgų sriuba su imbieru yra puikus pasirinkimas šaltoms rudens ir žiemos dienoms. Pagrindiniai ingredientai – moliūgas, imbieras ir kokosų pienas – suteikia sriubai švelnų, bet kartu ir šildantį skonį. Ši sriuba yra...

Azijietiška jūros gėrybių sriuba su čili

Azijietiška jūros gėrybių sriuba su čili

**Azijietiška jūros gėrybių sriuba su čili** Ši azijietiška jūros gėrybių sriuba su čili yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta aštrų ir egzotišką skonį. Pagrindiniai ingredientai – šviežios jūros gėrybės, kokosų pienas ir čili – suteikia sriubai unikalų skonį ir...

Kreminė špinatų sriuba su grietinėle

Kreminė špinatų sriuba su grietinėle

**Kreminė špinatų sriuba su grietinėle** Ši kreminė špinatų sriuba su grietinėle yra puikus pasirinkimas, kai norite pasimėgauti švelniu ir maistingu patiekalu. Pagrindiniai ingredientai – švieži špinatai, grietinėlė ir daržovių sultinys – sukuria nepakartojamą skonio...

Kreminė daržovių sriuba su lęšiais

Kreminė daržovių sriuba su lęšiais

**Kreminė daržovių sriuba su lęšiais** Ši kreminė daržovių sriuba su lęšiais yra puikus pasirinkimas šaltoms dienoms. Ji yra ne tik skani, bet ir maistinga, nes lęšiai suteikia daug baltymų ir skaidulų. Pagrindiniai ingredientai – morkos, salierai, bulvės ir lęšiai –...

Grybų sriuba su bulvėmis ir grietinėle

Grybų sriuba su bulvėmis ir grietinėle

**Grybų sriuba su bulvėmis ir grietinėle** Ši grybų sriuba su bulvėmis ir grietinėle yra puikus pasirinkimas šaltoms dienoms. Ji yra kreminė, aromatinga ir labai soti. Pagrindiniai ingredientai – švieži grybai, bulvės ir grietinėlė – suteikia sriubai ypatingą skonį ir...

Kreminė moliūgų sriuba su baziliku

Kreminė moliūgų sriuba su baziliku

**Kreminė moliūgų sriuba su baziliku** Ši kreminė moliūgų sriuba su baziliku yra puikus pasirinkimas rudens vakarams. Pagrindiniai ingredientai – šviežias moliūgas, grietinėlė ir šviežias bazilikas – suteikia sriubai švelnų ir aromatingą skonį. Ši sriuba yra ypatinga...