Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Ingredientai:
– 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui
– 250 ml šilto pieno
– 70 g cukraus, papildomai apibarstymui
– 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių)
– 1 šaukštelis druskos
– 1 kiaušinis
– 75 g ištirpinto sviesto, papildomai sviesto patepti
– 2 šaukšteliai malto cinamono
– 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtina)

Paruošimo instrukcijos:
1. Paruoškite tešlą: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles (jei naudojate šviežias mieles, jas išpraskite šiltame piene su šaukštu cukraus ir palikite 10 minučių, kol pradės putoti). Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą pieną, vanilės ekstraktą (jei naudojate) ir ištirpintą sviestą. Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir nelips prie rankų (apie 10 minučių rankomis arba 5 minutėmis su elektriniu tešlos maišytuvu).

2. Tešlą padėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kilti 1-1,5 valandos, kol tešla padvigubės.

3. Iškilusią tešlą išimkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir trumpai perminkykite. Iškočiokite tešlą į stačiakampį, storis turėtų būti apie 0,5 cm.

4. Ant iškočiotos tešlos paskleiskite likusį ištirpintą sviestą, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

5. Suvyniokite tešlą į ritinį, pradėdami nuo ilgesniojo krašto, ir supjaustykite jį į 12 vienodų gabalėlių.

6. Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi ir sudėkite bandelių gabalėlius, palikdami tarpus tarp jų, nes jos dar pakils ir iškils kepimo metu.

7. Uždenkite bandelės rankšluosčiu ir palikite jas kilti dar apie 30 minučių.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

9. Iškilusias bandelės patepkite plaktu kiaušiniu (jei norite, kad jos būtų blizgios) ir kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba kol gražiai paruduos.

10. Iškepusias bandelės išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių atvėsti.

Mėgaukitės šiltomis arba atvėsusiomis bandelėmis su cinamonu!

Bandelės su cinamonu
Maskarpones tortas

Maskarpones tortas

Receptas: Maskarpones tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 500 g maskarponės sūrio 4. 200 g cukraus 5. 4 kiaušiniai 6. 1 citrina 7. 1 vanilinės cukraus pakelis 8. 200 ml grietinėlės 9. 2 šaukštai miltų 10. Šlakelis druskos 11. 200 g uogų...

Snickers tortas

Snickers tortas

Receptas: Snickers tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 200 g miltelių cukraus 4. 200 g karamelės 5. 200 g rudųjų riešutų 6. 200 g šokolado 7. 200 ml grietinėlės 8. 3 kiaušiniai 9. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto Paruošimo instrukcijos: 1....

Medaus tortas

Medaus tortas

Receptas: Medaus tortas Ingredientai: 1. 500 g medaus 2. 500 g miltų 3. 250 g cukraus 4. 4 kiaušiniai 5. 1 pakelis kepimo miltelių 6. 200 g sviesto 7. 1 šaukštelis cinamono 8. 1 šaukštelis imbiero miltelių 9. 1 šaukštelis gvazdikėlių miltelių 10. 1 šaukštelis vanilės...

Cepelinai

Cepelinai

Receptas: Cepelinai Ingredientai: - 1 kg bulvių - 300 g mėsos (jautienos, kiaulienos arba vištienos) - 1 svogūnas - Druska, pipirai pagal skonį - 2 šaukštai bulvių krakmolo - Spirgai Paruošimo instrukcijos: 1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite sultis....

Kibinai su kiauliena

Kibinai su kiauliena

Receptas: Kibinai su kiauliena Ingredientai: - 500 g kiaulienos - 2 dideli svogūnai - 1 kg miltų - 1 stiklinė vandens - 1 stiklinė aliejaus - 1 kiaušinis - Druska, pipirai pagal skonį Paruošimo instrukcijos: 1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai...

Mėsos koldūnai

Mėsos koldūnai

Receptas: Mėsos koldūnai Ingredientai: - 500 g jautienos faršo - 500 g kiaulienos faršo - 2 dideli svogūnai - 2 morkos - 2 kiaušiniai - 1 kg miltų - 200 ml vandens - Druska, pipirai pagal skonį - 2 šaukštai aliejaus Paruošimo instrukcijos: 1. Pirmiausia paruoškite...