Receptas: Maskarpones tortas
Ingredientai:
1. 200 g sausainių
2. 100 g sviesto
3. 500 g maskarponės sūrio
4. 200 g cukraus
5. 4 kiaušiniai
6. 1 citrina
7. 1 vanilinės cukraus pakelis
8. 200 ml grietinėlės
9. 2 šaukštai miltų
10. Šlakelis druskos
11. 200 g uogų (šaldytų arba šviežių)
Paruošimo instrukcijos:
1. Sausainius sutrinkite blenderiu arba sumalkite kitaip. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sutrintais sausainiais. Gautą masę įspauskite į torto kepimo formą, sudėkite į šaldytuvą kol ruošiate kitus ingredientus.
2. Į didelį dubenį suberkite maskarponę, įpilkite cukrų, vanilinį cukrų, supjaustykite citriną per pusę ir išspauskite sultis, įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinėlės, suberkite miltus ir šlakelį druskos. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
3. Paruoštą masę pilkite ant sausainių sluoksnio, lyginkite paviršių. Kepkite tortą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40-50 minučių.
4. Tortą išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Po to uždenkite tortą ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o dar geriau – per naktį.
5. Prieš patiekiant tortą, uždenkite jį uogomis. Jei naudojate šaldytas uogas, jas iš anksto atšaldykite.
Mėgaukitės šiuo nuostabiu maskarpones tortu!