Bandelės su cinamonu
Šios minkštos, kvapnios ir gardžios bandelės su cinamonu yra tikras skanėstas tiek pusryčiams, tiek prie kavos ar arbatos puodelio. Jas lengva pagaminti namuose, o aromatas užpildys visus namus!
Reikės:
- 250 ml šilto pieno
- 13 g šviežių mielių (arba 5 g sausų mielių)
- 100 g cukraus
- 450 g miltų
- 75 g sviesto
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų minkšto sviesto (įdarui)
- 2 šaukštų cinamono
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio trynio
- 2 šaukštų pieno
- Pagal norą: saujelės razinų, riešutų ar šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga:
- Paruoškite mielinę tešlą: Mieles užpilkite cukrumi ir šiltu pienu, palikite 10 minučių, kol pradės putoti.
- Tešlos paruošimas: Į dubenį suberkite druską, cinamoną, įsijokite miltus ir sudėkite minkštą sviestą. Supilkite paruoštas mieles ir viską gerai išmaišykite.
- Minkymas: Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps minkšta ir elastinga.
- Kildinimas: Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje bent 1 valandai, kol ji padvigubės.
- Formavimas: Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite į stačiakampį. Aptepkite sviesto, cukraus, vanilinio cukraus ir cinamono mišiniu.
- Suvyniojimas: Tešlą tvirtai suvyniokite kaip vyniotinį, užspauskite kraštus ir supjaustykite 4 cm storio gabalėliais.
- Pakartotinis kildinimas: Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir palikite kilti dar 30 minučių.
- Patepimas: Prieš kepant bandeles patepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu.
- Kepimas: Kepkite 225°C temperatūroje apie 10–15 minučių, kol gražiai paruduos.
- Patiekimas: Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!
Patarimai:
- Norėdami minkštesnių bandelių, į tešlą galite įmaišyti šaukštą graikiško jogurto.
- Jei mėgstate sultingesnį įdarą, galite įberti smulkintų obuolių.
- Bandeles galima aplieti cukraus glajumi ar lydytu šokoladu.
- Mielinę tešlą galite pasiruošti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad ryte iš karto galėtumėte kepti.
Sekite mus socialiniuose tinkluose, kur rasite dar daugiau skanių receptų:
- Facebook: Mūsų receptai
- Instagram: musureceptai.lt